Idėjos šeimos poilsiui Vilniuje

05/31/2018
Plaukite vikingų laivu

Keliaukite laiku ir pamatykite Vilnių iš vikingų laivo, pasinerdami į jaudinantį Europos istorijos laikmetį. Galite tiesiog plaukti laivu Nerimi ir klausytis miesto istorijų, o galite užsisakyti visą programą, kurios metu klausysitės viduramžių muzikos ir net gausite pavairuoti laivą.

Pasivaikščiokite Bernardinų sode

Netoli Katedros aikštės esantis Bernardinų sodas – tikra ramybės oazė miesto centre. Čia daugybė žaidimų aikštelių, kuriose mažieji lankytojai galės išlieti energiją, kol jūs mėgausitės kava terasoje. Kartu stebėkite grojančio fontano pasirodymus, pasivaikščiokite palei Vilnelę ar pažinkite įvairius augalus.

Išbandykite riedučius Vingio parke

Net jei neturite savo riedučių ar dviračio, jūsų laukia ratuotos pramogos Vingio parke. Čia išsinuomosite ne tik įprastas transporto priemones, bet ir dviratį keturiems ar riedį. Nuomos punktus rasite prie Vingio parko estrados. Asfaltuotais takais riedėti paprasta, o bendraminčių – gausu.

Apsilankykite iliuzijų muziejuje

Ar sugebėsite suprasti optinę apgaulę? Kur iliuzija, o kur – tikrovė, susigaudyti nelengva. Keliaukite į Vilniaus praeitį ar dalyvaukite ekskursijose, kurios apžvelgia įdomiausius Vilniaus istorijos elementus.

Pažvelkite į miestą iš TV bokšto

Televizijos bokštas – aukščiausias miesto pastatas. Jame esantis restoranas yra 165 metrų aukštyje, todėl galėsite mėgautis įspūdingais miesto vaizdais. Restoranas sukasi aplink televizijos bokšto aš, todėl per 55 minutes galėsite apžvelgti Vilnių iš visų pusių. Beje, miestas atrodo visiškai kitaip dieną ir vakare.  Pasidomėkite, kada leidžiasi saulė – saulėlydis televizijos bokštas išties nepamirštamas reginys.

Pasilepinkite blynais

Smagiausia šeimos vakarienė – blynai, ypač, jei nereikia jų kepti patiems. „Gusto blyninė – puiki vieta, kurioje rasite ir saldžių, ir nesaldžių blynų su pačiais įvairiausiais įdarais. Čia ras ką valgyti net blynų nemėgstantys vaikai – specialus vaikų meniu ir smagiai apipavidalinti patiekalai nepaliks abejingų.

Poilsiaukite Žvėryne

Žvėryne daug medinių namukų ir vaikštant šiltą dieną apima jausmas tarsi būtum kurorto gatvelėje.  Toli eiti nereikia. Pavakarieniaukite restorane „Veranda“, kur vaikai galės ramiai žaisti lauko žaidimų aikštelėje, o jūs mėgausitės ypatingu valgiaraščiu.

Keliaukite be rūpesčių

Vilniuje viskas pasiekiama viešuoju transportu. Jei norėtumėte pasijusti tikru turistu, įsigykite Vilniaus miesto kortelę, kuri leis naudotis viešuoju transportu nemokamai, nemokamai aplankyti muziejus ir suteiks daugiau nuolaidų visame mieste. Ją įsigyti galite turizmo ir informacijos centre arba internetu.

 

Vilnius-tourism.lt informacija

Parašykite komentarą

Rėmėjai