Ramiojo Vandenyno Rajono skautai jau 5️3-ąjį kartą susirinko į legendinę stovyklą „Rambynas”, įsikūrusią San Bernardino kalnuose esančiame Holcomb slėnyje, visai šalia Big Bear ežero. Joje praėjusį savaitgalį šurmuliavo apie 170 skautų ir beveik 100 svečių.

Ar žinojote, kad stovykla vyksta lietuviams priklausančioje žemėje? Šios vietos istorija išties unikali. 1951 m. į JAV Vakarų pakrantę atvykę lietuviai atgaivino Vokietijoje tarp išeivių gimusį „Žalgirio“ tuntą, o 1957-aisiais oficialiai įsteigtas Ramiojo Vandenyno Rajonas. Skautų daugėjo, o stovyklas rengti valstybiniuose parkuose darėsi vis sudėtingiau, todėl 1966 m. buvo lietuviai įsigijo beveik 5 hektarų (12 akrų) sklypą. Tuomet jis kainavo beveik 11 tūkst. dol., o pinigus šiam pirkiniui aukojo 300 šeimų ir organizacijų. Surinkti 6255 dol., trūkstamus 4,700 dol. paskolino Lietuvių kredito kooperatyvas Los Andžele.

7500 pėdų aukštyje esanti lietuvių žemė apsupta daugybe žmonių iškastų duobių. Daugiau kaip prieš 130 metų apylinkėse medžiotojas Bill Holcomb garsėjo gebėjimu nušauti mešką viena kulka ir sekdamas mešką kartą atrado kalnų slėnį. Jame medžiotojas rado aukso ir slėnį užplūdų tūkstančiai laimės ieškotojų.

Parašykite komentarą

Rėmėjai