San Diego bendruomenė Kalėdų Senelį prakalbino penkiomis kalbomis

12/19/2019

Aut. Aušra Vabalienė, JAV LB San Diego apylinkės Valdybos narė

Gruodžio 7 dieną San Marcos, CA įvyko San Diego lietuvių bendruomenės Kūčios. Buvo smagu matyti gausiai susirinkusius kelių kartų lietuvius, maloniai bendraujančius prie baltomis staltiesėmis užtiestų stalų.

Šventę savo pasirodymu pradėjo mažiausieji lietuviškos mokyklėlės mokiniai, drąsiai deklamavę eilėraščius, kuriuos išmokė jų šaunioji mokytoja Una Greblikaitė. Po to pati svarbiausia šventės dalis – plotkelės dalijimasis ir sveikinimai su artėjančiomis Kūčiomis. Kalėdaičius, dar vadinamomis “plotkelėmis”,  rankose laikė ir jas lauždami dalijosi palinkėjimais nuo jauniausių iki vyriausių šventės dalyvių. Labiausia visų buvo laukiama Kūčių vakarienė. Ant stalo puikavosi skrudinta duona, žuvis, kopūstai, grybai, burokėlių salotos, balta mišrainė, grybų sriuba ir net keliais būdais paruošta silkė. Šeimininkės džiaugėsi matydamos skaniai valgančius svečius. Juk tiek daug darbo buvo įdėta!

Pavakarieniavus, šventę tęsė vyresnieji lietuviškos mokyklos mokiniai, suaugusių mokinių grupė bei jų mokytojos. Sudainuota keletas dainų, sušokta šokių ir padeklamuota eilėraščių. Ačiū Simonai Valančiūtei ir Rūtai Stecher už programos paruošimą.

Šventė neapsiėjo be Kalėdų Senio, kuris išklausė vaikus ir juos apdovanojo. Senis vaikus kalbino lietuviškai, žemaitiškai, angliškai, rusiškai ir ispaniškai. Vakaro pabaigoje keliautojas Tomas Tumalovičius įdomiai papasakojo ir parodė nuotraukų iš egzotinių pasaulio kraštų, kuriuose pabuvojo lietuviška trispalvė. Dėkojame Indrei Kaminskaitei ir Tomui Tumalovičiui už puikiai užfiksuotas Kūčių vakaro akimirkas.

Smagu matyti gerai nusiteikusią šaunią ir draugišką San Diego lietuvių bendruomenę.

daugiau nuotraukų rasite ČIA.

Parašykite komentarą

Rėmėjai