Trispalvių vėjo malūnėlių vienos dienos dirbtuvėlės šv. Kazimiero lituanistinėje mokykloje

02/25/2020

Trispalviai vėjo malūnėliai

Los Andželo Šv. Kazimiero lituanistinėje mokykloje savaitgalį šurmuliavo tikros dirbtuvės. Mokiniai gamino kelis šimtus vėjo malūnėlių, kuriuos puošia palinkėjimai laisvai Lietuvai ir visiems lietuviams pasaulyje.

Būtent tokie popieriniai vėjo malūnėliai sukosi susirinkusiųjų rankose minint pirmąsias Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dienos metines, simboliškai skleidžiant žinią apie Lietuvos laisvę – vėjo, kaip ir mūsų laisvės, taip lengvai nenuslopinsi ir neužgniauši❗️

Šiandien mes irgi sakome – esame ir norime visada būti laisvi. Kad galėtume keliauti ten, kur šaukia svajonės. Ir kad vėjas nuolat suktų mūsų laisvės malūnėlio sparnus. Kviečiame švęsti veržlią, modernią ir drąsiai ateitį pasitinkančią Lietuvą, kurią, laisvės vėjo vedami, kūrėme šiuos tris dešimtmečius!

SVARBU: Los Andžele vėjo malūnėlius suksime ir Nepriklausomybės trisdešimtmetį švęsime kovo 15 d. Jūsų laukia specialiai šiai progai skirta akordeonisto Martyno Levickio koncertinė programa.

Už nuotraukas AČIŪ sakome Šv. Kazimiero lituanistinės mokyklos mokytojoms, o už rašinėlį šia tema dėkojame 12 – os klasės mokinei Laurai van der Sluys:

RAŠINĖLIS

“Šiemet pas mus Los Andžele buvo nutarta pasitikti ir švęsti Lietuvos Nepriklausomybės Atkūrimo šventę su vėjo malūnėliais, kaip Lietuvos Nepriklausomybės simboliu.

Mūsų istorijos mokytoja Gida Urbonienė per istorijos pamoką mums priminė mūsų Lietuvos sunkų kelią link Nepriklausomybės. O po to visi seminaristai (11/12 kl.) lankstėme popierinius malūnėlius. Jie buvo trijų spalvų: geltona, žalia ir raudona. Ant kai kurių malūnėlių mes rašėme patriotinius linkėjimus Lietuvai. 

Su trispalviais vėjo malūnėliais pasitiksime Lietuvos Nepriklausomybės Atkūrimo 30 – tį ir švęsime su vienu garsiausių pasaulio akordenistų Martynu Levickiu”.

Laura van der Sluys, 12 kl.

Los Angeles šv. Kazimiero lituanistinė mokykla

Komentarų: 1

  • juozas greblikas

    malonu, smagu ziureti kaip lietuvaites prisideda prie Lietuvos tautiskumo, smagu matyti tame tarpe ir Paulyte G.

Parašykite komentarą

Rėmėjai