Kovo 11-osios proga sveikina laikinoji generalinė konsulė Los Andžele

03/11/2020

Nepriklausomybės atkūrimo trisdešimtmetį lietuviai pasididžiuodami sutinka su šūkiu „Tik laisvi užaugam dideli“.

Didžiuotis  tikrai yra kuo – ilgus dešimtmečius gyvenusi priespaudoje, šiandien Lietuva yra nepriklausoma ir demokratiška, moderni valstybė, atsakinga ir gerbiama tarptautinių organizacijų, tarp jų – Europos Sąjungos ir NATO – narė. Ar 1990 metais galėjome įsivaizduoti, kad vos po kelių dešimtmečių stebinsime pasaulį bevielio interneto greičiu, mūsų mokslininkų sukurtus lazerius naudos 90 procentų geriausių pasaulio universitetų, Lietuvos vardas garsiai skambės muzikos, mados, sporto, technologijų pasaulyje, mūsų šalį bus pasiryžę ginti Vakarų sąjungininkai, o Lietuvos Respublikos pasas puikuosis galingiausių pasų dešimtuke?

Viso pasaulio lietuviai Lietuvos laisvę šventė rankose laikydami kovo 11-osios trisdešimtmečio simbolius – laisvės vėjo malūnėlius, kurie sukosi ir pirmąsias Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo metines šventusių tautiečių rankose .

Nepriklausomybės atkūrimo dienos proga linkiu, kad vėjas nuolat suktų Lietuvos laisvės malūnėlio sparnus. Dar svarbiau – patys būkime tas vėjas, savo darbais prisidedantis prie Tėvynės laisvės ir augimo! Nes tik laisvi užaugam dideli.

Parašykite komentarą

Rėmėjai