Didžiausiuose Amerikos prekybos tinkluose puikuojasi Lietuvės sukurtas produktas „Health Ade” kombuča

03/30/2020

Virusui dar neįsismarkavus, Kalifornijoje spėjome susipažinti su labai įkvepiančia asmenybe – sėkmingą ir ypatingą verslą kartu su vyru ir drauge Kalifornijoje sukūrusia lietuve Daina Trout. 

Būtent jos dėka nuvykę į JAV daugybėje pačių didžiausių parduotuvių tinklų galite aptikti kai ką ištirpdančio lietuvio širdį (ir skrandį) 🇱🇹. Per metus Jungtinėse Valstijose į amerikiečių rankas patenka apie 40 milijonų lietuviškų Vyčių! Šie Vyčiai iš tiesų puošia Dainos įmonės Health-Ade Kombucha gaminamos fermentuotos arbatos – kombučios – buteliukų etiketes, o milijonai jų parduodami net 30 000 parduotuvių JAV. Įspūdinga!

Reportažui TV3 žinioms kartu su Martynu Jančium pasistengėme užfiksuoti ir gamyklą Torrance mieste, kurioje vienu metu „sirpsta“ 250 tūkstančių stiklinių indų su šiuo ypatingu gėrimu. 

Nustebau sužinojusi ir buteliuko etiketėje esančio Vyčio istoriją. Pasirodo, kad pirmą paskolą jaunai įmonei suteikė Santa Monikoje įsikūrusi Kalifornijos lietuvių kredito unija California Lithuanian Credit Union ir vienas jos įkūrėjų Albinas Markevičius, kuris sėkmę matė tik tuomet, jei ant kombučios etiketės bus kas nors lietuviško. Daina pasakoja, kad būtent Vytis jai simbolizavo ne tik lietuvybę, bet ir sėkmę bei laimėjimus.

Justinos Bezaraitės ir Martyno Jančiaus reportažas:

https://play.tv3.lt/tv3-zinios-isskirtiniai-vaizdai-is-jav-lietuvisku-saknu-verslininke-sukure-stulbinancia-ir-sekminga-gamykla-10375046?fbclid=IwAR2nXJjE52wBfHp366nhNCgjSwM8tWiHHn57uLYXQyskTAOEtPgNln1Q0OU

Rėmėjai