R. Dabruko knyga „Aš kitoks” – sunku būti oranžiniu…

04/10/2020

Kelių vaikiškų knygelių autorius, mokytojas, freskų tapytojas, dailininkas, iliustratorius Rolandas Dabrukas atrodo niekada nesustoja. Idėjos tiesiog verda jo galvoje. Susitikus šią charizmatišką asmenybę negali nepastebėti jo veržlumo naujovėms, idėjoms, projektams, noro visiems padėti.

Išvardinti visus jo kūrinius būtų labai sunku, nes jų yra tikrai labai daug. Šiame straipsnyje norime pristatyti vieną jo kūrinių – knygelę vaikams „Aš kitoks”. Paklausus, kas gi įkvėpė parašyti šią knygą, autorius atsakė – „MEILĖ”. Ši knyga skirta tiems, kuriems reikia meilės, ir, kaip mes žinome, meilės reikia visiems. „Aš šią istoriją parašiau remdamasis vaikystės prisiminimais ir išgyvenimais, prisimindamas tuos laikus, kai sutikau vienišus ir „kitokius“ vaikus. Sulaukus pilnametystės supratau, kad visi esame vienodi, nes visi norime būti mylimi. Aš sudėjau visą savo meilę kurdamas šią istoriją ir piešdamas iliustracijas, kuriomis noriu pasidalinti su jumis visais. Šią knygą skiriu viso pasaulio vaikams, kad jie pažintų meilės ir draugystės galią. Čia dalelę savęs gali rasti visi tie, kurie įtakojo mano gyvenimą tiek meile, tiek ir išankstiniais nusistatymais” – sako knygos autorius Rolandas Dabrukas.

Rolando Dabruko knyga vaikams „Aš kitoks” išleista 2016 metų kovo mėnesį. Ši knyga skirta vaikams nuo 3 iki 10 metų amžiaus, kurioje rasite 48 puslapius su tekstu ir spalvotomis iliustracijomis.

Istorija prasideda ramioje žalioje pievoje su žalia pelke ir baltai žydinčia obelimi. Pavasarį viskas atgimsta iš naujo. Dideliame medyje gyvena gandrytė Ora su savo broliukais, sesutėm ir tėveliais. Visi gandriukai pilni džiaugsmo, nes jie tuoj išmoks skraidyti ir patys susirasti sau maisto. Netoliese, žalioje pelkėje, mažylis varliukas vardu Tutis ne toks laimingas. Tarp visų žalių varliukų jis vienintelis gimė oranžinės spalvos. Praėjo pavasaris, atėjo vasara, bet Tutis vis tiek jautėsi „kitoks”.

Skaitykite ir sužinokite, kaip prasidėjo Tučio ir Oros neįprasta draugystė, skaitykite apie jų žaismingas keliones kartu su kitais gyvūnais, kuriuos jie sutiko pievoje.

Šis nesenstantis meno kūrinys ir jo iliustracijos suteiks vaizduotės ir daug džiaugsmo jūsų vaikui. Knygos istorija bus tikra pamoka, kaip gerumu galime įveikti bet ką. Nors mes visi esame skirtingi, ilgai trunkanti draugystė lengvai atrandama, kai norime kartu pasidalinti laime savo kaimynystėje – savo pievoje.

Knygą „Aš kitos” galite nusipirkti internetinėse svetainėse:

5% pajamų, gautų pardavus „Aš kitoks”, bus paaukoti vaikų vėžio gydymo centrams JAV ir Lietuvoje.

*******

Rolandas Dabrukas

Kontaktai:

Email: rolandas2@mac.com

tel. (203) 494-6857

Facebook: https://www.facebook.com/www.whimsicalfinearts

Instagram: @rolandasart

Parašykite komentarą

Rėmėjai