„The Roop” – „Eurovizijos” širdžių nugalėtojai

05/19/2020

Į šiais metais gegužės mėnesį turėjusią įvykti „Euroviziją” Lietuva buvo atrinkusi grupę „The Roop”. Daug dėmesio Europoje sulaukusi grupė, ne vien tik dėl pačios dainos, bet ir dėl ypatingos choreografijos, atkreipė daugelio alternatyvių „Eurovizijos” renginių dėmesį.

Milijonai televizijos žiūrovų Vokietijoje stebėjo ARD surengtą alternatyvų konkursą, kuriame „Eurovizijos“ širdžių nugalėtojų titulas atiteko grupei iš Lietuvos „The Roop“. Hamburge gyvai atlikę dainą „On Fire“ ir dar kartą pademonstravę visą Europą užkūrusį šokį lietuviai nepaliko abejingų.

„The Roop” Hamburge prie Elbės filharmonijos, kurioje vyko koncertas, buvo šiltai sutikti būrio lietuvių kartu su Pasaulio lietuvių bendruomenės (PLB) pirmininke, Hamburgo lietuvių bendruomenės nare Dalia Henke. Grupės nariai buvo sutikti su gėlėmis ir prisiminimo dovanomis. Visi susirinkę sušoko garsųjį grupės šokį „On Fire”.

Rusija taip pat išsirinko savo favoritus, kuriais tapo lietuviai. Kaip rašo Metronews.ru, internetinė „Eurovizijos“ versija buvo surengta socialinio tinklo „VKontakte“ grupėje, skirtoje būtent šiam dainų konkursui. Suskaičiavus visus jos narių ir specialiai suburtos komisijos balsus paaiškėjo, kad pirmoji vieta atiteko „The Roop“.

Suomijos dienraščio suburta ekspertų komisija vieningai nutarė – geriausio šių metų „Eurovizijos“ pasirodymo titulas atitenka grupei iš Lietuvos „The Roop“. Jam jie skyrė daugiausiai, t.y. 36 taškus.

Gegužės 16 d., kuomet buvo numatytas didysis dainų konkurso finalas, vyko speciali transliacija „Eurovision: Europe Shine a Light“. Ji skirta visų šių metų dalyvių pagerbimui ir vienybei sustiprinti. Transliacijos metu buvo rodomos šių metų dalyvių pasirodymų ištraukos, bendroms dainoms susivienijo gerbėjai iš visų pasaulio šalių.

Per visą „Eurovizijos” dainų konkurso rengimo istoriją tai yra pirmas kartas, kai renginys neįvyko. 65-oji „Eurovizija“, kurioje planavo pasirodyti 41 šalies atstovai, buvo atšaukta dėl COVID-19 pandemijos. 2021 m. „Eurovizija“ bus rengiama ten, kur turėjo vykti ir šiemet, – Roterdame, Nyderlanduose.

Parašykite komentarą

Rėmėjai