Formula Drift trąsose vėl rūksta dūmai

09/15/2020

Rugsėjo 4-6 dienomis, netradiciškai vėlai, prasidėjo FD 2020 metų varžybos. Ką jau padarysi, kad šie metai yra neįprasti daugeliu atžvilgių ne tik sportiniame gyvenime, bet ir bendrai žmonijos gyvavimo istorijoje. 

Taigi, pradžioje, apie pasikeitimus neįprastame FD čempionate. Šiais metais vietoje, kaip paprastai vykdavusių aštuonių etapų (skirtingais savaitgaliais), varžybos vyks tik keturis savaitgalius, bet kiekvieno savaitgalio metu FD PRO grupės dalyviai abi dienas varžysis iki galutinės pergalės (ankstesniais metais pirma diena būdavo skirta atkrentamosioms varžyboms, o antra diena-pagrindinėms). Dėl pandemijos varžybose nedalyvaus daugelio užsienio šalių vairuotojai. Susidarė tokia situacija, kad užsiregistravusių dalyvauti FD varžybose skaičius nesiekia 32. Į 1/32 finalo pirmam etapui vairuotojai buvo suskirstomi poromis pagal 2019 metų varžybų rezultatus, o sekantiems etapams bus susikirstomi pagal prieš tai vykusio etapo rezultatus. 

Pirmo iš keturių savaitgalių varžybos vyko St. Louis, Missouri. Penktadienį varžėsi FD PRO2 čempionato dalyviai, o šeštadienį ir sekmadienį FD PRO dalyviai. Aurimui Bakchiui 1/32 finalo burtai lėmė susirungi su lygos debiutantu Rome Charpentier, kurį nugalėjęs pateko į pagrindines 1/16 finalo varžybas. Po ilgosios pertraukos, skambant JAV Nacionaliniam himnui ir UAS Air Force naujokų priesaikai (USA Air Force yra FD varžybų rėmėjai), pristačius visus šešiolika pagrindinių varžybų dalyvių, prasidėjo kova dėl pirmo etapo laimėtojo titulo. 

1/16 finalo lengvų pergalių nebūna. Per netrumpą FD egzistavimą techniškai patobulėjo varžybų dalyvių automobiliai, o taip pat ir jų vairavimo meistriškumas. Pirmas Aurimo varžovas šioje varžybų stadijoje buvo jo treniruočių partneris, japonas Dajiro Ypshihara. Tiksliau įveikęs trasą Aurimas pateko tarp geriausių aštuonių tos dienos dalyvių. Sekančiu varžovu buvo lygos veteranas, amerikietis Justin Pawlak. Ford Mustang vairuojantį, savo komandos Falken Tires kolegą nugalėjęs, Aurimas pateko į geriausio tos dienos dalyvių ketvertuko varžybas. Pusfinalio varžybose jo konkurentu tapo taip pat lygos veteranas, amerikietis Ryan Tuerck, kuris šiais metais vairuoja FD čempiono, norvego Fredric Aasbo Toyota Corolla Hachback. Po intensyvios kovos, Aurimui padarius mažą klaidą, dvikovą laimėjo Ryan Tuerck, kuris finale nusileido norvegui Fredric Aasbo. Aurimas dėl trečios vietos kovojo su tris kartus FD čempionu Chris Forsberg ir jį nugalėjęs, pirmąjame FD 2020 etape užėmė trečią vietą.

Įdomu, kad sekmadienio varžybų scenarijus Aurimui vyko beveik pagal tą patį grafiką, išskyrus, kad prieš patekdamas į pagrindines varžybas 1/32 finalo varžėsi su kitu lygos naujoku Yves Meyr. Pagrindinėse varžybose vėl nugalėjo Daijiro Yoshiharą, Justin Pawlak, atsirevanšavo Ryan Tuerck ir pateko į finalą, kur jėgas išmėgino kartu su juo prieš vienuolika metų pradėjusiu profesionalo karjerą Chelsea De Nofa. Paskutiniam posūkyje, apakintas varžovo sukeltų Achiles Tires dūmų, Aurimas šiek tiek pasimetė paskutiniame posūkyje ir pergalę perleido Chelsea DeNofa. Užėmęs antrąją vietą sekmadienio varžybose, Aurimas su savo nauju automobiliu Nissan S14 bendroje įskaitoje tapo FD 2020 lyderiu. 

Sekančios FD 2020 varžybos vyks rugsėjo 25-27 dienomis Monroe, Washington.

Linkime Aurimui svajonių išsipildymo-tapti FD čempionu.

Parašykite komentarą

Rėmėjai