Išbandymai ir nesibaigiantys nuotykiai visai Aurimo Bakchio komandai FD varžybose

10/06/2020

2020 m. rugsėjo 26-27d. Monroe, Washington vyko Formula Drift trečio ir ketvirto etapų varžybos. Varžybos vyko sudėtingomis oro sąlygomis. Visą penktadienį Monroe lijo lietus. Šeštadienį trąsa buvo ne visai išdžiūvusi ir vietomis labai slidi. Ryte vykusioje treniruotėje Aurimo Bakchio automobilis smarkiai įsirėžė į sieną. Iškilo klausimas ar komandos mechanikai suspės atstatyti automobilį iki tol, kol presidės varžybos. Į pagalbą atėjo ir kitų Falken Tires komandos vairuotojai: Justin Powlak, Matt Field ir jų mechanikai.

Komandos draugas Justin Powlak padeda atstatyti automobilį
Falken komandos draugai. Kairėje Justin Powlak, viduryje Matt Field, dešinėje Aurimas Bakchis

Beviltiškai sulamdytą automobilį pasisekė atstatyti ir nors išvaizda buvo neįspūdinga, Aurimas 1/32 finalo nugalėjęs airį Dean Kearney, pateko į pagrindines varžybas. Deja, pasirodė, kad prie visų techninių bėdų prisidėjo ir variklio gedimas. Variklio galingumas sumažėjo ženkliai. Į pagrindinių varžybų paradą Aurimas atėjo pėsčias. Kad ir kaip komandos mechanikai stengėsi atgaivinti variklį, jo galingumas nepadidėjo ir Aurimui 1/16 finalo, prieš lygos veteraną amerikietį Vaunghn Gittin Jr., teko kovoti su nusilpusiu varikliu. Važiuodamas pirmas, trasą Aurimas įveikė be klaidų, bet sekdamas Gittin galingą Ford Mustang, jo pasivyti negalėjo.

Aurimo automobilis po atsitrenkimo į sieną

Kol trąsa buvo pusiau šlapia, ne vienas automobilis buvo apgadintas. Po pietų trąsa visiškai išdžiūvo ir lenktyninkai galėjo pademostruoti visą savo meistriškumą. Geriausiai prie varžybų sąlygų prisiderinęs Vaunghn Gittin Jr., finale nugalėjęs norvegą Fredric Aasbo, tapo trečiojo etapo nugalėtoju.

Sekmadienį lenktyninkų laukė ketvirtojo etapo varžybos. Priminsiu, kad šiais metais dėl pandemijos FD varžybos vietoje įprastai vykdavusių varžybų aštuonis savaitgalius, sutrauktos į keturių savaitgalių varžybas. Per vieną savaitgalį lenktyninnkai dalyvauja dvejose varžybose. Tai didžiulis fizinis ir psichologinis krūvis vairuotojams ir jų komandos mechanikams. Ypatingai, jeigu prieš tai vykusiame etape automobiliai patiria gedimus.

Trąsoje su Gittin

Aurimo komandos mechanikai, plušėję didžiąją nakties dalį, suremontavo variklį ir nors automobilis neatgavo savo “prekinės” išvaizdos, buvo paruoštas varžyboms. Kadangi šiais metais varžybose nedalyvauja daugelis vairuotojų iš kitų šalių ir dalyvių skaičius tesiekia 29, tai nevyksta atkrentamosios varžybos. 1/32 finalo varžyboms vairuotojai traukia burtus ir taip suskirstomi poromis. Ketvirtajam etapui Aurimas ištraukė trečią numerį ir į pagrindines varžybas pateko be kovos. Deja 1/16 finalo jo varžovu vėl buvo Vaunghn Gittin Jr., kuris tą šeštadienį tikrai buvo “ant bangos”. Mano manymu, abu vairuotojai puikiai susitvarkė su vedlio ir sekančiojo užduotimis. Aš tikėjausi, kad teisėjai leis jiems dar kartą išmėginti jėgas, kad išsiaiškintų, kuris iš lenktyninkų yra pranašesnis. Deja, du iš trijų teisėjų pergalę skyrė Gittin, kuris finale nugalėjęs Aurimo komandos draugą Justin Powlak, tapo ketvirto etapo čempionu.

Bendroje įskaitoje, po keturių etapų, pirmauja amerikietis Ryan Tuerck, antroje vietoje – Vaughn Gittin Jr., trečioje – norvegas Fredric Aasbo. Aurimas Bakchis užima šeštą vietą nuo lyderio atsilikdamas tik 44 – iais taškais. 

Varžybų lyderis Ryan Tuerck taip pat neišvengė sienos
Sieną „pabučiavo” ir Chelsea DeNofa

Sekančių dviejų etapų varžybos vyks Dallas, Texas spalio 31-lapkričio 1 dienomis. 

Linkiu Aurimui atgauti prarastas lyderio pozicijas ir iškovoti 2020 FD čempiono titulą.    

Straipnį parengė Amandas Ragauskas

Parašykite komentarą

Rėmėjai