image_pdfimage_print

Dėl savo šilto klimato ir nuostabaus kraštovaizdžio San Franciskas yra puiki vieta iškylavimui lauke. Pastaruoju metu praleidžiant tiek daug laiko uždarose patalpose, nėra geresnio būdo pamatyti San Franciską, kaip pasivaikščiojimas laiptais.

Žygiai per San Francisko parkus ir garsiąsias kalvas yra puikus būdas apžiūrėti miestą, bet jei jūs ieškote kažko mažiau varginančio, pasirinkite laiptus. San Franciske gausu laiptų, kurie gali nuvesti į sunkiai pasiekiamas, bet absoliučiai savo vaizdais stulbinančias vietas. Štai keletas populiariausių laiptų San Franciske.

  1. Linkolno laiptai

Linkolno laiptai, kurie randasi prie Linkolno parko yra tikras meno šedevras. 2007 m. šiems paprastiems betoniniams laiptams buvo suteikta nauja „gyvybė”, kai Linkolno parko rėmėjai paaukojo pinigų laiptų struktūriniam ir estetiniam atnaujinimui. Vietinė menininkė Aileen Barr savo fantaziją išreiškė ant laiptų. Taip atsirado ryškių spalvų, atogrąžų temomis ir patraukliu dizainu hipnotizuojantis kūrinys. Norintys pamatyti šiuos laiptus, turėtų pradėti nuo vakarinio California St. galo. Laiptų viršuje jūs išvysite Salesforce Tower, Golden Gate Bridge ir dar daugiau.

2. Esmeraldos laiptai

Esmeraldos laiptai yra trijų blokų ilgio laiptų struktūra, kuriais žmonės gali užlipti į vakarinę Bernalo kalno pusę. Apatinė laiptų pakopa prasideda ties Coleridge St., vienu bloku nuo Mission St. Vidurinė laiptų atkarpa eina nuo Prospect Ave. iki Winfield St. Viršutinė laiptų pakopa baigiasi Winfield ir Esmeralda gatvėmis. Esmeraldos laiptai yra praktiški ir be galo įdomūs. Vidurinėje laiptų dalyje yra dvi čiuožyklos, dažnai vadinamos Winfield gatvės čiuožyklomis, kurios yra 40 pėdų ilgio. Tai smagus atlygis po sunkaus kopimo į kalną.

3. 15-os aveniu laiptai

15-os aveniu laiptai dar kitaip vadinami saulėlydžio laiptais. Lipdamas šiais laiptais jautiesi, kaip ištrūkęs į gamtą. Apaugę medžiais jie pasislėpę nuo miesto šurmulio. Kai pakyli į kalną, iš karto gali pamatyti Golden Gate parką, Šv. Anos bažnyčią.

4. 16-os aveniu laiptai

Kitas, visų taip pamėgtas laiptų rinkinys – 16-os aveniu laiptai. Kaltais vadinami paslėptais sodo laipteliais. Jie tęsiasi nuo Kirkham iki Lawton gatvių.
Kadaise paprastas betoninių laiptų rinkinys, šiandien 16-osios aveniu laiptus puošia nepaprastai meniški plytelių mozaikos kūriniai.

5. Corona Heights parkas ir Saturno bei Vulcan gatvės laipteliai

Jei norite puikaus miesto vaizdo, užlipkite laipteliais į Corona Heights parko viršų. Parke yra ir kitų laiptelių, vedančių jus į kitus įspūdingus apžvalgos taškus, bet patys pagrindiniai viduriniai laipteliai jus nuves iki pat viršūnės. Šie laiptai neturi turėklų, todėl reiktų būti budriam, nes saulei leidžiantis sustiprėja vėjas. Jei ieškote nuotaikingo būdo patekti į parką ar iš jo, pasukite Vulcan St. laipteliais. Šis dviejų blokų betoninių laiptų ruožas jungia Levanto ir Ordo gatves ir yra apaugęs kruopščiai prižiūrimais sodais ir apstatytas nuostabiais namais. Netoliese esantys trumpesni Saturno gatvės laiptai jungia Saturno ir Ordo gatves. Ord gatvės papėdėje yra nedidelis parkas, kur rasite puikią vietą pasėdėti pavėsyje ir pailsinti pavargusias kojas.

6. Fillmore gatvės laiptai


Jei norite pakilti į kelias stačiausias San Francisko kalvas, aplankykite Fillmore gatvės laiptus, kurie jungia Pacific Heights, Cow Hollow ir prieplauką.
Pastatyti 1915 m. Panama-Pacific tarptautinei parodai, Fillmore gatvės laiptai susilieja su šaligatviu. Užlipę šiais laiptais į pačią viršūnę Fillmore gatvės Ir Brodvėjaus sankryžos susikirtime, pamatysite neįtikėtinus vaizdus į Golden Gate Bridge, Alkatraso kalėjimą ir Palace of Fine Arts.

7. Greenwich gatvės laiptai

Coit bokštas yra vienas iš San Francisko įžymybių, tad ir laiptai, vedantys į jį, gali būti ne ką įspūdingesni. Šie laiptai yra statūs ir ilgi, tačiau iš abiejų pusių jie turi turėklus. Pradėkite nuo Battery and Greenwich gatvių. Laiptai vingiuoja gyvenamuoju Telegraph Hill rajonu, kuriame gyvena vietiniai San Francisko gyventojai ir smalsi papūgų bendruomenė. Kai pakilsite į viršų, Coit bokšto pirmame aukšte pamatysite didžiosios depresijos epochos meną. Kelionę galite tęsti į pačio bokšto viršūnę, kur atsivers viso San Francisko peizažas.

8. Laiptai į Macondray Lane

Macondray Lane randasi Russian Hill, nuošaliame, gausiai medžiais apsodintame gyvenamąjame rajone. Norint ją pasiekti, ties Macondray Lane ir Taylor gatve reikės palipti laiptelių pakopą. Kas matėt serialą „Tales of the City„, šie seni mediniai laiptai turėtų būti pažįstami, nes jie įtakojo šio filmo filmavimo vietos pasirinkimą.

Parašykite komentarą

Rėmėjai