Pagal šviesoforo principą sukurtas koronaviruso paveiktų Europos šalių sąrašas

11/06/2020

Kaip praneša Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministerija, nuo pirmadienio įsigaliojo naujas, pagal šviesoforo principą sudarytas paveiktų šalių sąrašas: https://bit.ly/34PWSPZ. Raudonojoje ir pilkojoje zonose, iš kurių atvykus privaloma izoliacija arba tyrimas dėl koronaviruso, atsidūrė dar daugiau Europos šalių ir regionų: Kipras, Estija, Vokietija, Švedija, visi Italijos regionai, Danijos Hovedstadeno (Hovedstaden) ir Šiaurės Jutlandijos (Nordjylland) regionai.

Paveiktų šalių virtualų žemėlapį, kurį pagal šviesoforo principą rengia Europos ligų prevencijos ir kontrolės centras (#ECDC) galite rasti čia: https://bit.ly/3kWycLd.

Atsižvelgiant į sergamumą ir kitus rodiklius, užsienio šalys yra skirstomos į žaliąją, geltonąją ir raudonąją zoną. Valstybės, kuriose informacija apie sergamumą nėra prieinama arba kuriose per 7 dienas atliekama 300 ir mažiau tyrimų 100 tūkst. gyventojų, patenka į pilkąją zoną. Turėjusiais sąlytį nelaikomi keliaujantys oro transportu, kai neišeinama iš oro uosto tranzito zonos.

Keliaujantys vežėjų organizuojamais ir vykdomais tarptautinio susisiekimo maršrutais reguliariais, specialiais ir užsakomaisiais reisais visų rūšių transportu privalo užsiregistruoti Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (#NVSC) interneto svetainėje (https://keleiviams.nvsc.lt/lt/form) ir prieš patenkant į transporto priemonę pateikti vežėjui užpildytos elektroninės anketos patvirtinimą (QR kodą), o kitais atvejais – ne vėliau kaip per 12 valandų nuo grįžimo ar atvykimo į Lietuvą momento privalo užsiregistruoti NVSC (https://keleiviams.nvsc.lt/lt/form).

Detaliau apie tai SAM pranešime: https://bit.ly/3ekEwtv

Būtinosios procedūros grįžus iš užsienio: https://bit.ly/30ITiEK

Valstybės, iš kurių grįžus būtina izoliacija (interaktyvus žemėlapis): https://bit.ly/34PWSPZ

Svarbiausia informacija apie koronavirusą Lietuvoje: www.koronastop.lt

Aktuali URM informacija keliaujantiems: https://urm.lt/urm-informacija-keliaujantiems

Primename, kad rekomendacijas kelionei į konkrečią šalį galite pasitikrinti čia: http://keliauk.urm.lt/#KeliaukSaugiai

Programėlė: http://onelink.to/epmjp5

Saugokime save ir kitus!

Parašykite komentarą

Rėmėjai