Prasidėjus antrąjai koronaviruso bangai nuo lapkričio 7d. Lietuvoje vėl skelbiamas karantinas!

11/06/2020

Lietuvoje sparčiai prastėjant epidemiologinei situacijai, Vyriausybė imsis papildomų priemonių COVID-19 plitimui stabdyti. Premjero Sauliaus Skvernelio teigimu, nuo šeštadienio vidurnakčio (lapkričio 7d.) siūloma ne mažiau kaip trims savaitėms įvesti visuotinį karantiną. Paskelbus jį, bus draudžiama bendrauti daugiau kaip dviejų šeimų nariams (iki 10 žmonių), mokykloms siūloma pereiti prie mišraus mokymosi, duris turės užverti sporto klubai, kino teatrai, teatrai, bibliotekos, muziejai, SPA centrai, kavinės galės teikti tik maisto išsinešti paslaugą, studijos aukštosiose mokyklose vyks nuotoliniu būdu.

www.koronastop.lt informacija

Pasak S.Skvernelio, COVID-19 sukeltos situacijos valdymo komiteto posėdyje buvo svarstomos priemonės koronaviruso plitimui stabdyti. Savo siūlymus dėl to pateikė Vyriausybės suburta medikų darbo grupė. Jiems, pasak premjero, pritarta. „Kai ką aš paminėsiu šiandien, bet tai yra tik bendri principai, dėl to, kas, kaip, detalių šiandien nebus tikrai, nes visa tai bus įforminta rytoj Vyriausybės posėdyje atitinkamais Vyriausybės nutarimais“, – sakė S.Skvernelis. Vyriausybės vadovas akcentavo, kad dėl COVID-19 iš esmės „dega“ visos Europos valstybės.

Koronaviruso paveiktų Europos šalių žemėlapis. Europos ligų prevencijos ir kontrolės centras.

„Visi bandymai valdyti pandemiją kitokiomis priemonėmis pasibaigė tuo pačiu rezultatu – valstybės įvedinėja antrąjį karantiną“, – nurodė premjeras. Anot S.Skvernelio, norėtųsi išvengti naujų ribojimų, bet kitos alternatyvos nėra. „Rytoj Vyriausybei bus siūloma įvesti visuotinį karantiną nuo šios savaitės pabaigos, greičiausiai nuo šeštadienio vidurnakčio. Mano nuomonė buvo, kad penkias savivaldybes, kurios yra vadinamojoje žaliojoje zonoje, palikti be visuotinio karantino, tačiau ministrai apsisprendė kitaip ir tos penkios savivaldybės, deja, irgi pateks į visuotinio karantino sąlygas“, – komentavo premjeras. Visuotinį karantiną siūloma įvesti ne mažiau kaip 3 savaičių laikotarpiui.

Visą straipsnį skaitykite čia: https://www.15min.lt/naujiena/aktualu/lietuva/del-koronaviruso-nauji-ribojimai-bus-skelbiamas-visuotinis-karantinas-56-1401660?copied

Parašykite komentarą

Rėmėjai