Ruduo Kalifornijoje (nuotraukų galerija)

11/06/2020

Nors Kalifornija vadinama palmių, paplūdymių ir amžinos vasaros valstija, tikėsite ar ne, čia yra visi metų laikai: vasara, ruduo, žiema ir pavasaris.

Oficialiai ruduo į Kaliforniją ateina spalio gale. Jei dar nematėte, bet norite pamatyti visą rudens grožį, sėskite į mašiną ir leiskitės į kelionę.

Čia išvardinsime geriausias vietas, kur galite pamatyti rudens spalvų žaismą gamtoje.

Josemičio nacionalinis parkas (Yosemite National Park)

Ruduo Josemityje yra ramesnis, mažiau lankomas žmonių, todėl tai yra puikus laikas, tiems, kurie nemėgsta minių. Nors Josemitis garsėja milžiniškomis sekvojomis ir kitais amžinai žaliuojančiais augalais, daugelis medžių rudeniui atėjus tikrai pasikeičia, nusadažydami gražiomis rudeniškomis spalvomis. Didžialapiai klevai ir Kalifornijos juodieji ąžuolai nusidažo geltonomis ir bronzinėmis spalvomis. Drebulės yra ypač efektingos, kai jos tampa ryškiai geltonos. Ramiojo vandenyno sedulos, nuodingi ąžuolai ir cukriniai klevai prideda peizažui raudonų spalvų natų.

Josemičio nacionalinis parkas

Geriausias laikas pasivaikščioti po vaizdingą parką yra spalio vidurys ir pabaiga. Rudens spalvų kaita paprastai prasideda spalio pradžioje ir tęsiasi iki lapkričio iki pirmųjų žiemos pūgų.

Josemičio nacionalinis parkas

Tioga Road ir Glacier Point Road yra įžymūs geltonomis drebulėmis. Nuotraukoms sustokite ant Tuolumne Grove tako arba Yosemite Creek iškylavimo vietoje. Yosemite koplyčios teritorija taip pat populiari fotografų tarpe dėl daugybės raudonų klevų.

Josemičio nacionalinis parkas

Dėka didelės medžių įvairovės pietinė Josemičio slėnio dalis nusidažius geltona, raudona, oranžine ir bronzine spalvomis. Mažas Wawona miestelis atrodo vaizdingai savo geltonais, oranžiniais ir rudais spalvų tonais.

Wawona miestelio spalvos

Rytų High Sierra regionas

Bishop Creek rudens spalvos

Šis regionas turi savo rudens spalvų žemėlapį, kuriame rasite net 22 scenines stoteles. Daugiau informacijos rasite čia: https://assets.simpleviewinc.com/simpleview/image/upload/v1/clients/monocounty/FallColorMap2017_64fa9396-2e41-40a1-9341-d44f15c897d6.pdf

Rudens spalvų stebėjimo žemęlapis Rytų High Sierra regione.

Lake Tahoe regionas

Ruduo aukštai kalnuose prasideda jau rugsėjo viduryje, kai Lake Tahoe pievos ir kalvų šonai pradeda liepsnoti ryškiais aukso atspalviais. Pirmieji pasikeičia gluosniai, netrukus juos seka drebulės. Visa tai galite pamatyti šiaurės vakarų ežero pakrantėje, kai Page Meadows lapija nusidažo geltonos, raudonos ir gintaro spalvų atspalviais.

Lake Tahoe rudens spalvos

Pietine Lake Tahoe ežero dalimi važiuokite „Fallen Leaf Lake” keliu į Fredricko pievą, kuri randasi netoli nuo „Fallen Leaf Lake“ stovyklavietės, kur Tallac kalną įrėmina rudens spalvomis nusidažiusių drebulių peizažas. Hope Valley yra nuostabi vieta sustoti pietums, kur galite stebėti „šokančias” rudenėjančias drebules.

Fallen Leaf ežeras, Lake Tahoe

San Bernardino nacionalinis miškas

Big Bear Lake

Kalnai visada yra geriausia vieta „gaudyti’ rudenėjantį peizažą. Big Bear miestelio ežerą gaubia daugybė medžių. Svarbiausia atvažiuoti tinkamu metu, kai amžinai žaliuojantys medžiai, drebulės, medvilnės ir ąžuolai horizontą paverčia aukso, raudonos gintaro ir geltonos spalvos jūra. Geriausios vietos pasigrožėti rudens spalvomis yra Mill Creek kelias, Pine Knot takas ir Castle Rock takas.

San Bernardino nacionalinis miškas
Big Bear

Lake Arrowhead

Lake Arrowhead

Oak Glen

Ruduo Oak Glen’e yra didelis dalykas. Ši nedidelė, obelynais nusodinta vietovė, yra viena iš geriausių vietų pasigrožėti rudens spalvomis. Mėgaukitės rudens lapija, gurkšnodami naminį obuolių sidrą vietinėse rančose.

Napa slėnis

Spalio viduryje besibaigiant vynuogių derliui prasideda rudenėjančių lapų „konkursas”. Rudens spalvos vyno regione neapsiriboja vien tik medžiais – vasarą žaliuojantys vynuogių lapai rudenį virsta ryškia rudens spalvų gama, o vario ir rubino atspalviai dar labiau pabrėžia ant šakelių kabančias likusias vynuoges.

Napa slėnis
Napa slėnis

Norėdami pamatyti Kalifornijos vietinius medžius rudens spalvose, važiuokite į Bothe-Napa slėnio valstybinį parką, esantį į pietus nuo Calistoga ir pasivaikščiokite raudonmedžių taku šalia Ritchey Creek. Didžiųjų klevų lapai užauga labai dideli, didesni už žmogaus galvą, ir kurie rudenį tampa ryškiai geltoni.

Napa slėnis

San Diegas

Julian miestelis

Šis nedidelis kalnų miestelis yra Pietų Kalifornijos rudens žavesio įsikūnijimas!
Kadaise garsus aukso kasybos miestas Julianas dabar žinomas dėl savo garsiojo metinio obuolių derliaus, obuolių pyrago ir kaip vienos geriausių vietų obuoliavimui San Diege.

Julian, San Diegas

Cuyamaca Rancho valstybinis parkas

Cuyamaca Rancho valstybinis parkas, San Diegas

Palomar Mountain valstybinis parkas

Palomar Mountain valstybinis parkas, San Diegas

Mount Laguna

Mount Laguna, San Diego

Balboa Parkas

Japoniškas sodas. Balboa parkas, San Diegas

Parašykite komentarą

Rėmėjai