„Netflix“ seriale „The Queen`s Gambit“ vaidinęs Juozas Budraitis: buvo įdomu pačiupinėti Holivudą

11/20/2020

Vienus sužavi, kitiems palieka mažesnį įspūdį, tačiau panašu, jog „Netflix“ šiuo metu karaliaujantis miniserialas „The Queen`s Gambit“ abejingų nepalieka. Amerikiečių kurtame seriale pasakojama jaunos šachmatininkės istorija, kurioje netrūksta ir sąsajų su Lietuva: seriale minimas šachmatininkas Vladas Mikėnas, o finalinėje scenoje pasirodo ir aktorius Juozas Budraitis.

Paskutinėje serijoje, finalinėje serialo scenoje, kurios veiksmas vyksta Maskvoje, su pagrindine serialo heroje Bete Harmon (vaid. Anya Taylor-Joy) sužaisti šachmatų partijos sėda legendinis lietuvių teatro ir kino aktorius Juozas Budraitis.

Savaitę Berlyne filmavęsis aktorius portalui LRT.lt sako pats nustebęs, kad jam pavyko patekti tarp garsių Holivudo veidų. J. Budraitis džiaugiasi turėjęs galimybę, kaip pats sako, prikišti trigrašį prie „Netflix“ serialo ir padirbėti su garsiu „Oskarui“ nominuotu režisieriumi Scottu Franku.

Aktorius Juozas Budraitis su režisieriumi Scottu Franku / Asmeninio albumo nuotr.

„Esu labai patenkintas, kad teko pabendrauti su kito kino pasaulio žmogumi, buvo įdomu šiek tiek prisiliesti ir pačiupinėti holivudinį daiktą. S. Frankas – talentingas žmogus, yra rašęs scenarijų ne vienam garsiam režisieriui, dabar pats parašė scenarijų ir nufilmavo serialą.

Mane labai nudžiugino ir nustebino, kad filmuojant tokį nedidelį gabalėlį režisierius stovėjo šalia kameros, o ne prie monitoriaus kažkur už kilometro nuo filmuojamo objekto, kaip dabar įprasta. Jis buvo prie pat kameros ir į mane žiūrėjo taip, kad aš supratau, ar gerai darau, ar blogai darau.

Visą straipsnį skaitykite LRT.lt

2 komentarai

  • Puikus serialas , per du prisėdimus peržiūrėjau visas serijas

    • Tikrai geras, šiaip buvo liūdna, kai pamačiau, kad pasibaigė serijalas.

Parašykite komentarą

Rėmėjai