Sietlo lietuvių bendruomenė pagerbė laisvės gynėjus tradicine eisena

01/21/2021

Kaip ir kiekvienais metais, artėjant sausio 13-ąjai dienai, Sietlo lietuvių bendruomenės nariai rinkosi pagerbti kovotojus už laisvę ir sausio 13-osios aukas. Sunku patikėti, kad šie nepaprastai svarbūs, bet tuo pačiu ir skaudūs įvykiai vyko prieš trisdešimt metų. Dauguma lietuvių juos pamena lyg vakar – kas atsimindami to meto įvykius iš Lietuvos, o kiti nerimastingai stebėdami iš kitų šalių ir visi vieningai sirgdami už Lietuvos laisvę.

Sietlo lietuvių bendruomenės nariai laisvės gynėjų dienos pagerbimo proga tradiciškai susirinko prie „Green lake“ ežero, kur pasidalijo prisiminimais, iškilmingai sugiedojo Lietuvos himną ir visi darniai, pasipuošę Lietuvos atributika, sudalyvavo laisvės gynėjų atminimo eisenoje – nešini vėliavomis apžygiavo ežerą.

Ilgiausiai Sietlo apylinkėse gyvenantys lietuvių bendruomenės nariai pasidalijo prisiminimais, kad šią sausio 13-osios paminėjimo tradiciją Sietlo lietuviai tęsia jau daugiau nei 20 metų – kiekvienais metais, nepaisant oro sąlygų, bendruomenės nariai susirenka pagerbti laisvės gynėjų.

Mes visuomet atsiminsime, kodėl esame laisvi ir būsime dėkingi narsiai stojusiems ir kovojusiems už Lietuvos laisvę.

Parašykite komentarą

Rėmėjai