Išleista knyga vaikams „Lietuvos valdovai pasakoja vaikams”

05/21/2021

Skubame pasidžiaugti, kad ilgai laukta Zigmo Vitkaus knyga „Lietuvos valdovai pasakoja vaikams“ jau įsikūrė knygynuose ir nekantrauja susipažinti su smalsiaisiais savo skaitytojais!

Apie 28 Lietuvos valdovus šį kartą pasakos ne istorijos vadovėliai, bet patys knygos herojai, todėl laukti tikrai buvo verta, tiesa? Pirmą kartą visi istoriniai valdovai susitinka viename leidinyje, kuriam nuotaikingas iliustracijas sukūrė dailininkė Inga Dagilė.

Atvertę knygos viršelį susipažinsite su 28 Lietuvos valdovais – nuo karaliaus Mindaugo iki paskutiniojo LDK kunigaikščio ir Lenkijos karaliaus Stanislovo Augusto Poniatovskio. Pasakojimai aprėpia net 560 Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės metų, todėl jūsų laukia išties įsimintina kelionė laiku!

7-13 metų vaikams ir visai šeimai skirta knyga parašyta ne tik šmaikščiai, bet ir istoriškai tiksliai, o jos iliustracijos padeda geriau pažinti aprašomų laikų estetiką, papročius bei atveria daugybę kitų įdomybių. Tačiau smagiausia tai, kad knygos autorius istorikas Zigmas Vitkus valdovams apie save leidžia pasakoti patiems, o pats kiekvieną jų istoriją palydi apibendrinančiu savo komentaru.

Kiekvieno valdovo valdymo bruožai ir reikšmė Lietuvos istorijai knygoje gyvai išryškinami, daug dėmesio skiriant ir valdovų charakteriui, mintims, planams bei jų pasakojimams apie savo vaikystę, tėvus, mokslus, meilę ir atėjimą į valdžią. Atsiverskite šį leidinį ir įsitikinkite, kad LDK valdovai tikrai turi ką papasakoti!

Zigmas Vitkus – istorijos mokslų daktaras, kuriam rūpi ne tik istoriniai tyrimai, bet ir Lietuvos istorijos populiarinimas. Džiaugiamės, išleidę ne tik šią, bet ir dar dvi pažintines knygas vaikams: „Lietuvos kasdiena“ bei „Lietuvos istorija“. Dar neskaitėte? Rekomenduojame pavartyti ir su mūsų šalies istorija susipažinti žaismingai.

Parašykite komentarą

Rėmėjai