Antras FD etapas – lyderio pozicija išsaugota

05/28/2021

Gegužės 21 – 22d. Orlando, Florida vyko antrasis 2021 m. Formula Drift sezono varžybų etapas. Orlando  lenktynių trasoje šių metų sezoną pradėjo ir PROSPEC lygos šonaslydininkai. Šioje lygoje debiutavo ir Bakchis Motosport Feal Suspension S14 komandos naujokas Evan Bogovich.

Evan Bogovich trasoje

Varžybos vyko pagal naują sistemą. Ankstesniais metais PROSPEC (tada PRO2) lygos dalyviai varžybas pradėdavo ketvirtadienį. Šiais metais abiejų lygų ir PROSPEC ir PRO dalyviai varžėsi penktadienį ir šeštadienį. Pirmą dienos pusę varžybos vyko tarp PROSPEC lygos dalyvių, o antrą dienos pusę – tarp PRO lygos dalyvių. Penktadienį, kaip paprastai, šonaslydininkai dalyvavo atkrentamose varžybose, pagal kurių rezultatus buvo suskirstyti poromis šeštadienio pagrindinėms varžyboms.

Lygos debiutantas Evan Bogovich, vadovaujamas komandos menedžerio Aurimo Bakchis, kvalifikavosi devintas. Pagrindinėse varžybose liko geriausių šešioliktuke ir turnyro lentelėja užėmė garbingą devintą vietą.

Aurimas Bakchis trasoje

Aurimo ir dar keturių PRO lygos dalyvių pasirodymai teisėjų buvo įvertinti 94 – eriais taškais iš 100 – to galimų. Tokiais atvejais vietos paskirstomos pagal teisėjo, vertinančio vairavimo stilių, skirtą įvertinimą. Pirmoji vieta atiteko agresyviąjam Chelsea De Nofa. Aurimas užėmė ketvirtą vietą ir pateko į pagrindinių varžybų lentelės kairę pusę, į kurią taip pat pateko praeityje tris kartus FD čempionas Chris Forsberg, 2020 metų čempionas Vaughn Gittin Jr., Aurimo komandos draugas, varžybų komentatorių vadinamas jo “Frenemie” Matt Fieldn ir Chelsea De Nofa. Dešinėje varžybų lentelės pusėje realiausi pretendentai užlipti ant nugalėtojų pakylos buvo du kartus FD čempionas norvegas Fredric Aasbo ir Falken komandos vairuotojas Justin Pawlak.

„Frenemies”

Šeštadienio pagrindinių varžybų metu netrūko įspūdingų važiavimų, net ir su fejerverko efektais. Varžybos vyko nuo 1/32 finalo iki finalo be pertraukos (ankstesniais metais būdavo pertrauka tarp 1/32 ir 1/16 važiavimų). Varžybos prasidėjo JAV Karinių Oro Pajėgų (jie yra pagrndiniai FD rėmėjai)  naujokų priesaika, valstybiniu himnu ir pagrindinių varžybų dalyvių pristatymu.

Po iškilmingo aidarymo prasidėjo įnirtinga kova lenktynių trasoje. Įveikę visus varžovus kairėje lentelės pusėje į pusfinalį pateko Chelsea De Nofa ir Aurimas Bakchis, o dešinėje – Justin Pawlak ir Frederic Aasbo. Į finalą pateko De Nofa ir Aasbo. Arimui ir Justin lygioje kovoje pritrūko sėkmės. Aurimas pirmame posūkyje netikėtai paslydo ant padangų liekanų ir ilgiau nei reikėtų užtruko pakeisdamas slydimo kryptį. Tuo pasinaudojo agresyvusis konkurentas ir iki finišo Aurimui nepavyko jo pasivyti. Justin Pawlak koją pakišo variklio gedimas.

Justin Pawlak automobilis po variklio gedimo

Antrame važiavime su Aasbo, nuo pat finišo iš variklio pasipylė tepalas. Nors važiavimą ir užbaigė, bet paskui save vilko tirštą dūmų uždangą ir Aasbo negalėjo jo sekti. Be to visa trasa buvo apšlakstyta tepalu ir netinkama varžyboms. Finalo reikėjo laukti ilgokai, kol varžybų organizatoriai ją išvalė. Buvo gaila varžybų komentatatorių, kurie jau baigė užkimti po dvylikos valandų komentavimo. Pergalę pasiekė Chelsea De Nofa, antras liko norvegas Frederic Aasbo, o trečias Justin Powlak. Aurimas liko ketvirtas. Įdomu, kad finalinio ketverto varžybas pasiekė keturi geriausiai kvalifikavęsi vairuotojai. Kadangi Aurimas kvalifikavosi ketvirtas, o jo komandos draugas Justin antras, tai pastarajam ir atiteko trečioji vieta dėl kurios varžovai trasoje nekovoja.

Orlando prizininkai. Iš kairės į dešinę: Justin Pawlak-trečia vieta, Chelsea De Nofa-pirma vieta, Fredric Aasbo-antra vieta.
Justin Pawlak nusiminęs dėl nesėkmės

Kaip minėjau trasoje netrūko ir netikėtumų. Rungtyniaujant Forsberg ir Gittin, priekyje važiavęs Gittin smuktelėjo į trasoje esantį staigų nuolydį, automobilio išmetamų dujų vamzdis brūkštelėjo trasos dangą, sukėlė kibirkštis, kurios patekę po Forsbergo automobiliu jį uždegė. Laimei Forsbergas nenukentėjo. Rungtyniaujant Kazuya Taguchi su Frederic Aasbo, paskutiniame posūkyje užsidegė Taguchi variklis. O ir šiaip, per tą staigų trasos nuolydi žiežirbų netrūko.

Aurimas, nors ir užėmęs Orlando ketvirtąją vietą, bendroje įskaitoje liko 2021 m. FD čempionato lyderiu, antroje vietoje išsilaikė Aurimo “Frenemy” Matt Field, į trečią vietą pakilo Chelsea De Nofa, o į ketvirtą Justin Pawlak. Įdomu, kad pirmą, antrą ir ketvirtą vietas užima Falken komandos šonaslydininkai.

Falken komandos kolegos. Iš kairės į dešinę Daijiro Yoshihara, Matt Field, Aurimas Bakchis

Sekantis FD varžybų etapas birželio 18-19d. Englishtown, New Jersey.

Stebėkite varžybas internetinėje svetainėje formulad.com, youtube arba facebook paskyrose. 

Linkiu Aurimui sėkmės dar šešiuose FD varžybų etapuose po kurių labai norėtūsi pasveikinti jį su FD čempiono titulu.

Amandas Ragauskas

Specialiai iš Mammoth Lakes, CA

05.27.2021 

Parašykite komentarą

Rėmėjai