Trečiasis FD etapas šlapioje Eanglishtown trasoje

07/02/2021

Trečio, 2021 m. Formula Drift etapo, varžybos vyko birželio 18-19 d. Englishtown, New Jersey. Kai varžybos vyksta rytinėje JAV pakrantėje, visada neramu ar nepaves oro sąlygos. Prieš kiekvieną varžybų etapą  internete pasižiūriu sinoptikų prognozes tam savaitgaliui. Šį kartą jos nebuvo paguodžiančios – pranašavo lietų. O kokios šonaslydžio varžybos, kai iš po automobilių ratų ne dūmai rūksta, o tyška vanduo. Varžybų komentatoriai juokavo, kad automobiliai atrodė kaip “jetskee”. 

Ką jau padarysi, lietus tai lietus, o varžybos turi vykti. Penktadienį, vykstant atkrentamosioms varžyboms, debesys iškentėjo neprakiurę. Pirmieji į startą stojo PROSPEC lygos vairuotojai. Kaip jau minėjau, praeitame reportaže, šioje lygoje rungtyniauja Aurimo Bakchis Feal Suspension komandos vairuotojas Evan Bogovich. Tą savaitgalį atkrentamosiose varžybose Evan kvalifikavosi penkioliktas. Šeštadienio 1/32 finalo varžybose rungtyniavo su aštuonioliktą vietą kvalifikacijoje užėmusiu vairuotoju. Deja, pergalę teisėjai skyrė jo varžovui ir į pagrindinę šešiolikos geriausių vairuotojų  grupę nepateko. 

Bendroje įskaitoje Evan Bogovich užima aštuonioliktą vietą.

PRO lygos atkrentamąsias varžybas pradėjo, po dviejų etapų 2021 m. FD varžybų sezone pirmaujantis, Aurimas Bakchis. Teisėjai jo pasirodymą įvertino 94-riais taškais. Pasibaigus atkrentamosioms varžyboms, pasirodė, kad šis rezultatas buvo ketvirtas tarp visų varžybų dalyvių. Pirmas buvo Chelsea DeNofa, antras – Justin Pawlak ir trečias – Fredric Aasbo.

Englishtown prizininkai iš kairės į dešinę: Chris Forsberg, Matt Field, Fredric Aasbo

Šeštadienį oras pabiuro. Lietus sušlapino varžybų trasą ir prasidėjo ne šonaslydžio, bet “dailiojo čiuožimo” varžybos. 1/32 finalo varžybose Aurimas nesunkiai įveikė savo varžovą ir pateko į pagrindinį šešiolikos geriausių šonaslydininkų varžybų etapą. Čia Aurimui teko susirungti su savo Falken komandos draugu Matt Field. Šių metų sezone tai jau trečias kartas kaip “frenemies” (“Beast of the bay” Matt Field ir “Odi” Aurimas Bakchis) slysta šalia vienas kito, stengdamiesi įtikinti teisėjus, kuris iš jų geresnis. Pirmame ir antrame etapuose teisėjai pergales skyrė Aurimui, o šį kartą pergalę šventė Matt Field. Beje, Matt Field tapo Eanglishtown etapo nugalėtoju, finale įveikęs tris kartus FD čempioną Chris Forsberg.

Aurimas ir Matt dalina gerbėjams autografus

Trečia vieta atiteko Fredric Aasbo, o ketvirta – Ryan Tuerck. Aurimas užėmė devintą vietą. Po trijų varžybų etapų lyderiu tapo Matt Field (258 taškai), antroje vietoje Aurimas Bakchis (232 taškai), abu Falken komandos vairuotojai, ir trečioje vietoje – Fredric Aasbo (223 taškai). 

Įdomu, kad šiame etape savotišką pergalę šventė italas Federico Sceriffo. Jis, jau treti metai FD varžybose dalyvaudamas su prašmatniu Ferari, pirmą kartą prasibrovė į pagrindines varžybas tarp šešiolikos geriausių šio etapo dalyvių.

Ketvirtas šių metų FD etapas vyks liepos 9-10 d. Epie, Pennsylvania. Labai norėtūsi, kad lietus nesugadintų šio etapo varžybų, kad vairuotojai galėtų parodyti tikrą šonaslydžio įspūdingumą.

Englishtown sirgaliai
2020 m. čempionas Vaughn Gittin Jr. atsipalaiduoja prieš startą
Pertraukos metu vyrukai poilsiauja
Ken Gushi iki starto mėgina surinkti pavarų dėžę

Parašykite komentarą

Rėmėjai