Pralaimėta Kavaliausko kova, bet neužgesinta ugnis: mano užsivedimo nei pralaimėjimai, nei lūžę kaulai nenumalšins

09/24/2021

Pastaroji kova boksininkui Egidijui Kavaliauskui tikrai nesusiklostė taip, kaip tikėjosi, – jau aštuntame raunde teko pripažinti Vergilo Ortizo pranašumą. Vėl netoli kovų dėl titulų atsidūręs, bet progos neišnaudojęs lietuvis nenusimena ir tvirtai teigia, kad jo kelias bokso ringe nesikeičia. 

33-ejų E. Kavaliauskas (22-2-1) rugpjūčio 15 dieną ringe pirštines surėmė su 22-ejų Vergilu Ortizu (18-0-0). Iš anksto buvo kalbama, kad tai bus rimtas iššūkis abiem kovotojams, o boksininkų kovos stilius žadėjo fejerverkų – abu kovotojai turi didelę jėgą ir daugumą kovų buvo užbaigę nokautais.

„Jaučiau, kad bus kebli kova, bus sudėtinga. Pirmas raundas buvo toks, koks ir turėjo būti. Žinojau, kad jis nežengs žingsnio atgal, aš irgi buvau pasiruošęs neiti atgal, viskas turėjo būti viduryje ringo. Pirmame raunde vienas kitą analizavome, nebuvo per daug judėjimo, žinojome, pasitikrinome, ir tiek“, – apie kovos pradžią LRT.lt pasakojo E. Kavaliauskas.

Boksininkas kovos pradžioje pasirinko sau kiek neįprastą kovos stilių – aktyviai nepuolė, daugiau kovojo kontratakuodamas varžovą ir laukdamas jo klaidų. Visos kovos metu kontratakose labiausiai pasiteisino tiesūs smūgiai dešine ranka.

„Aš žinojau, kad jis jaunas, karštas ir mesis ant manęs. Mano tikslas buvo kontratakuoti. Manau, ruošdamasis jis manė, kad eisiu į priekį, bet aš norėjau būti gudresnis ir kontratakuoti. Man patinka eiti į priekį, bet su kai kuriais varžovais galima iš kontratakos dirbti“, – savo pasirinkimą aiškino boksininkas.

Tokia taktika pasiteisino antrame raunde – E. Kavaliauskas kontratakuodamas pamažu perėmė ringo centro kontrolę, o tada surengė įspūdingą ataką.

„Ringe kartais užtenka vieno smūgio. Kai antrame raunde pataikiau vieną smūgį, pats netikėjau, kad jis pajaus taip greitai, bet gal dėl to jis taip greitai ir atsigavo. Jis yra jaunas, pataikiau gal kiek per anksti, jis susvyravo, o tada pasikeitė jo mąstymas – treneriai tikriausiai pasakė nesivelti į apsikeitimus smūgiais“, – kalbėjo lietuvis.

Labiausiai V. Ortizą sužeidė apatinis E. Kavaliausko smūgis. Prieš kovą kalbėdamas su LRT.lt E. Kavaliauskas teigė, kad ruošia siurprizą varžovui, o vėliau atskleidė, jog treniravosi būtent šį smūgį.

„Apatinį smūgį mes ir ruošėme. Jis laiko rankas aukštai, jo gynyba aukšta, todėl ir treniruotėse atidirbome tuos smūgius“, – kalbėjo E. Kavaliauskas.

Po dar vienos smūgių bangos antrame raunde V. Ortizas griuvo ant ringo grindų ir atrodė stipriai sužeistas, tačiau ringo teisėjas nusprendė nokdauno neskaičiuoti. Tiesa, ir E. Kavaliauskas mano, kad teisėjas turėjo skaičiuoti nokdauną.

Visą straipsnį skaitykite LRT.lt

Parašykite komentarą

Rėmėjai