Įspūdinga Aurimo “Odi” Bakchis pergalė Irwindale

11/19/2021

2021 m. Formula Drift čempionatą Aurimas “Odi” Bakchis ūžbaigė įspūdinga pergale Irwindale, CA lenktynių trasoje. Įdomu, kad ir praeitų metų FD Irwindale etapą taip pat laimėjo Aurimas, o 2019 m. bei 2021 m.buvo pasiektos pergalės dar vienoje CA FD trasoje Long Beach. Atrodo, kad Aurimas CA FD trasose tampa nenugalimas. Bet apie viską iš eilės… 

2021 m. spalio 22-23 d. Irwindale, CA vyko paskutinis aštuntasis šių metų FD etapas. Nuo penktadienio ryto kvalifikacines varžybas pradėjo PROSPEC lygos vairuotojai. Noriu priminti, kad šioje lygoje lenktyniauja Aurimo FEAL SUSPENSION komandos vairuotojas  Evan Bogovich. Tą dieną Evan kvalifikacinėse varžybose užėmė devintą vietą. 

Vakarop į kovą stojo PRO lygos vairuotojai. Aurimas kvalifikavosi trečias. Nusileido tik norvegui Fredric Aasbo ir amerikiečiui Ryan Tuerck. Kaip paprastai, kvalifikacines varžybas stebėjome trise: komandos video statistas Rolandas Vaitkevičius, Aurimo tėtis Arvydas Bakchis ir aš. Buvome nustebinti praeito sezono laimėtojo Vaughn Gittin Jr. ir jo komandos kolegos Chelsea DeNofa, pretendento į šių metų čempionato nugalėtojo titulą, pasirodymu. Jų prasta važiavimų kokybe stebėjosi net varžybų komentatoriai.

Rimčiausi sirgaliai: Arvydas Bakchis, Amandas Ragauskas, Laima Vaitkevičius, Rolandas Vaitkevičius ir Aurimo vaikai

Po kvalifikacinių varžybų su Arvydu sustojome prie FIEL SUSPENCION palapinės pasveikinti Aurimą su aukšta vieta  kvalifikacinėse varžybose ir paklausėme, kas jo nuomone nutiko minėtiems varžovams. Jis paaiškino, kad tai buvo jų taktika. Irwindale trasa yra pati ilgiausia iš visų FD varžybų trasų. Pagrindinėse varžybose, važiuojant porose, pirmą kartą, priekyje važiuojantis vairuotojas turi dėti visas pastangas, kad kuo toliau atitoltų nuo jį sekančio vairuotojo. Dėl to, jo padangos smarkiai susidėvi ir važiuojant antrą kartą, neturi gero sukibimo su trasos danga, kad galėtų pakankamai arti sekti varžovą. Todėl Gittin ir DeNofa sumanė pagudrauti. Kvalifikacinėse varžybose užėmę žemesnę vietą, pagrindinėse varžybose, važiuodami porose  antri, manė sutaupysią padangų ir taip galėsią turėti pranašumą antrame važiavime.

Prieš Irwindale etapą, realią galimybę tapti šių metų FD čempionu, turėjo keturi vairuotojai: Fredric Aasbo, Chelsie DeNofo, Matt Field ir Aurimas Bakchis. Kad Aurimas taptų čempionu, jam reikėjo būtinai laimėti šį etapą su sąlyga, kad Aasbo pralaimės 1/16 finalo, o kiti du priešininkai – 1/8 finalo. Aurimas laimėjo etapą, bet Aasdo pasiekė finalą, o Field užėmė ketvirtą vietą. Tuo būdu Fredric Aasbo tapo šių metų čempionu, Matt Field užėmė antrą vietą, o Aurimas Bakchis – trečią. Chelsea DeNofos gudravimas nepasiteisino ir jis liko ketvirtoje vietoje.

Aasbo prieš „Odi”

Aasbo antrą kartą tapo FD čempionu, Field pirmą kartą, iškovojęs antrą vietą, lipo ant prizininkų pakylos, o Aurimas antrą kartą iškovojo trečią vietą. Šių metų sezonas buvo labai įdomus ta prasme, kad iki paskutinio varžybų etapo nebuvo aišku kas taps čempionu. 

PROSPEC lygoje, antrus metus iš eilės, čempionu tapo vairuotojas iš Baltarusijos – Dmitriy Brutskiy. Aurimo komandos FIEL SUSPENCION komandos vairuotojas Evan Bogovich, Irwindale likęs aštuntukyje, čempionate užėmė keturioliktą vietą.

Po čempionato su FD atsisveikino lygos veteranai, 2011 m. čempionas Daijiro Yoshihara ir 2010, 2020 m. čempionas Vaughn Gittin Jr. Jie FD lygos varžybose dalyvauja nuo pirmos jos įsteigimo dienos.

Daijiro Yoshihara

Sveikinu Aurimą su prizine vieta. Per dvyliką metų, dalyvaudamas prestižinėse FORMULA DRIFT lygos varžybose Aurimas subrendo į puikų šonaslydininką. Šių metų čempionate net trijų etapų varžybose buvo užlipęs ant nugalėtojo pakylos. Tai realus pretendentas tapti ir FD lygos čempionu.

Aurimas Bakchis

Linkiu Aurimui gero poilsio po įtempto sezono ir gerai pasiruošti sekančiam.

Amandas Ragauskas

Parašykite komentarą

Rėmėjai