Įspūdingiausios šių metų kalėdinės dekoracijos Vilniuje: kai kurios puošmenos išties gniaužia kvapą

12/03/2021

Nereikėjo nė Kalėdų eglutės įžiebimo sulaukti, kad šventinė nuotaika užlietų širdį keliaujant Vilniaus gatvėmis: nors kiekvienais metais sostinėje netrūksta dailių papuošimų, šios žiemos vaizdai atims žadą net išrankiausiems smalsuoliams. 

Nukelia į pasakos pasaulį

Norite pasijusti kaip pasakoje „Alisa stebuklų šalyje“? Tuomet jums derėtų užsukti į Stiklių gatvę, kur įsikūrusi kavinė akimirksniu nuskraidina į stebuklingą pasakų pasaulį: „Augustas & Barbora love story cafe“ šiemet pasirinko pasaulyje žinomos pasakos motyvus. Eglišakiai, samanos ir didžiuliai grybai, po kuriais į dienos šviesą skverbiasi pakalnutės.

„Turėjome idėją – „Alisa stebuklų šalyje“ ir tada mąstėm, kaip galėtume įgyvendinti. Idėja kilo kavinės savininkui Patrikui Ribas. Bendradarbiaujant su Mantu Petruškevičiumi sukurtos šios dekoracijos. Norisi, kad patiktų visiems – ir suaugusiems, ir vaikams. Smagu, kai domisi, fotografuoja ir lieka nustebę“, – pasakoja „Augustas & Barbora love story cafe“ vadovė Agnė Ščiukaitė. Anot pašnekovės, didžiulė garsiausio floristo ir dekoro meistro Lietuvoje komanda darbavosi tam, kad džiugintų praeivių ir kavinės lankytojų akis: šiomis dekoracijomis pasigrožėti bus galima bent iki sausio, o jei gyvų eglišakių dekoras nepakeis savo išvaizdos – gal ir iki pat Šv. Valentino dienos.


DELFI / Andrius Ufartas

Autentika ir išskirtinis pasirinkimas

DELFI / Andrius Ufartas

Ne ką mažiau akis prikausto ir Didžiojoje gatvėje įsikūrusio „Hotel PACAI“ viešbučio dekoracijos: čia pasitinka įspūdingos ledo skulptūrų imitacijos: „Bendradarbiaujame su Mantu Petruškevičiumi. Norėjosi išvengti įprastų elgučių ir padaryti labiau skulptūrišką vaizdą, įdomiau, autentiškiau. Juk ir pats mūsų viešbutis yra kitoks, tad dekoro norėjo tokio, kuris atspindi viešbučio identitetą. Švarus, tarsi ledo skulptūros, vengiant įprasto vaizdo“, – pasakoja „Hotel PACAI“ generalinė direktorė Rūta Pulkauninkainė-Macikė.

Anot pašnekovės, M. Petruškevičius nuo pat viešbučio atidarymo pradžios rūpinasi „Hotel PACAI“ kalėdinėmis dekoracijomis ir ne tik, tad per daug metų išugdytas pasitikėjimas dekoratoriaus gebėjimu įgyvendinti pačias netikėčiausias idėjas. Bene įspūdingiausia skulptūra pasitinka vidiniame viešbučio kiemelyje, o dekoracijos, sako R. Pulkauninkaitė-Macikė, vis dar tobulinamos, renkamas tinkamiausias apšvietimas, o galutinis dekoracijų vaizdas pasimatys po maždaug savaitės.


Puošdami nepamiršo pasaulio aktualijų

DELFI / Andrius Ufartas

Traukiant kiek toliau į Vokiečių gatvę, išvysime kasmet kitaip, bet visada dailiai pasipuošusius „Sugamour“ skonio namus: šiemet pasirinktos lengvos spalvos, baltas dekoras persipina su pasteline rožine, levandų atspalviais, o viską apšviečia šilta šviesa: „Šiuo metu dirbame su studija „Floristai ant ribos“, Antanu Mažonu, kuris mums padėjo sukurti tą dvasią ir idėją, kurią siekėme įgyvendinti. Šiemet norėjome įdiegti daugiau levandų, rožinės spalvos. Tai – ramybės, stiprybės ir tam tikros jėgos spalva. Žmonės yra labai morališkai nualinti dėl esamos pandemijos, tad norėjome priduoti tam tikro stiprumo“, – kalba UAB Saldi kava direktorė Žaneta Birbilienė.

Pašnekovė sako, jog pagrindinis siekis – džiuginti miesto ir kavinės bei desertinės svečius, padaryti jiems šventę: „Koks bebūtų mūsų gyvenimas – kalėdinis periodas yra šventė. Tai – gėris, džiaugsmas, mums malonu ir smagu, kai mūsų svečiai ateina ir džiaugiasi. Šiemet jau sulaukėme nemažai padėkų ir gerumo, žmonės jau junta kalėdinę dvasią, ateina, džiaugiasi. Tai tapo tarsi tradicija, jau sulaukiame komentarų „O ką šiais metais esate sugalvoję? Kaip atrodysite“ Tai tarsi įpareigoja mus vėl džiuginti svečius“, – džiugesio neslepia Ž. Birbilienė.

Daugiau įspūdingų sostinės papuošimų – nuotraukų galerijoje:

Originalus straipsnis publikuotas Delfi.lt

Komentarų: 1

  • Dėkoju Lietuvos dukroms ir pulkininkui -leitenantui Kęstučiui Eidukoniui už puikius Vilniaus šventinius vaizdus. Jie praskaidrina žiemišką nuotaiką ir padės įveikti Covid pandėmijos grėsmę.

Parašykite komentarą

Rėmėjai