Kovo 6 dieną Lietuvos valstybės ir Nepriklausomybės atkūrimo dienas (Vasario 16-ąją ir Kovo 11-ąją paminėjo Los Angeles Lithuanian Community / Los Angeles JAV Lietuvių Bendruomenė. Savo pasisakyme Lietuvos generalinė konsulė Laima Jurevičienė pabrėžė Ukrainos žmonių ryžtą bei tarptautinės paramos svarbą Ukrainai jos kovoje prieš neišprovokuotą, neteisėtą ir nepateisinamą V. Putino agresiją. Šiame renginyje dalyvavo ir Ukrainian Culture Center – UCC atstovai.

Abiejų bendruomenių nariams ir kitiems renginių dalyviams L. Jurevičienė padėkojo už aktyvų įsitraukimą organizuojant ir teikiant įvairią paramą užpultai Ukrainai, tvirtą poziciją smerkiant V. Putino agresiją ir palaikant Ukrainos suverenumą bei teritorinį vientisumą.

Renginį vainikavo specialiai iš Santa Rosa, CA atvažiavęs pianistas virtuozas Rudolfas Budginas.

Nuoširdžiausiai dėkojame už ilgamečius darbus kadenciją baigusiai Los Andželo lietuvių bendruomenės valdybai ir jos pirmininkui Raimundui Šilkaičiui!

Didžiausios sėkmės veikloje naujajai valdybai: (iš kairės į dešinę) Vincent Bernota, Vytenis Vilkas, Saulius Kajota, Rasa Paliulis, Laura Remeika ir Tomas Umbrasas bei Giedrė Garbich (nuotraukoje jos nėra). Sveikinimai naujai išrinktai pirmininkei Laurai Remeikai!

Tą pačią dieną Ukrainos kultūros centras Los Andžele (Ukrainian Culture Center – UCC) organizavo informacinį-paramos susirinkimą, kuriame drauge su ES generalinių konsulatų Los Andžele atstovais dalyvavo ir Lietuvos generalinio konsulato Los Andžele patarėjas Mindaugas Čiaglys, LR garbės konsulė Daiva Čekanauskas Navarrette, Lithuanian American Business Association in Los Angeles ir Baltic American Freedom League – BAFL atstovai, o taip pat ir lietuvių bendruomenės nariai.

Komentarų: 1

  • Gintautas Misevicius

    Sveikinu NAUJAI IŠRINKTĄ PASAULIO LIETUVIŲ BENDRIJĄ IR LINKIU SĖKMĖS PALAIKANT LIETUVĄ IR VISO PASAULIO LIETUVIUS.
    Gintautas Misevičius , VU MIF afiljuotas docentas

Parašykite komentarą

Rėmėjai