Po ilgos, pandemijos sukeltos pertraukos, pagaliau, vėl laukiame lietuvių šokių šventės išeivijoje. Kaip ir kiekviena tokia šventė bus gera proga ne tik parodyti, ką moka šokėjai, bet ir susitikti su draugais, pasibūti, pajuokauti ir pajusti bendravimo malonumą.

Birželio 4 dieną, Los Andželo lietuvių tautiniuose namuose vyko šokių grupės “Retro“ palydos į šokių šventę Filadelfijoje. Čia susirinkusiems gerbėjams, rėmėjams ir grupės veteranams šokėjai surengė parodomąjį koncertą – kaip jie pasiruošę atstovauti LA lietuvių bendruomenę Filadelfijoje. Šokėjai sušoko visus šventės privalomus šokius: TAUKŠT PATAUKŠT, KALVIŲ ŠOKIS, VAIVOS JUOSTA, RUNDA, SUPUOKLĖLĖS, SUBATĖLĖ ir GUMBINĖ. “Retro” vadovės Sigitos Barysienės pageidavimu grupės veteranai Laima Vaitkevičienė, Veronika Ragauskienė, Gita Markus ir Amandas Ragauskas buvo vertinimo komisija, kuri turėjo nuspręst ar šokių grupės dubleriai, pagrindiniam sąstatui išėjus į užtarnautą poilsį, verti atstovauti “Retro”, kaip geriausio išeivijos kolektyvo vardą, šokių šventėje. Vertinimo kriterijai: teatrališkumas, šokio technika ir bendras įvaizdis. Vertinimo  skalė nuo 1 iki 5: 1 – nevažiuoja, 3-dar reikia padirbėti, 4- reikia atidirbti detales ir 5 – važiuoja į šventę.

Los Andželo „Retro” šokių grupė

Matėsi, kad šokėjai jaudinosi, bet šoko labai artistiškai. Visada besišypsantis Arielis, susikaupusi LR generalinė konsulė Laima, daugiau patyrę Laura ir Mindaugas ne viename šokyje vedžiojo kolegas įmantriais šokių raštais, grupės senbuvė Gintarė neleido suklysti savo naujam partneriui Dariui. Sunku įvertinti visų šešiolikos šokėjų įnašą į grupės pasirodymą. Visa tai, ką matė žiūrovai ir vertinimo komisija buvo pasiekta nuoširdžiu darbu repetecijose, kuriose, kaip Amandas Ragauskas išsireiškė: ”Matosi, kad šokėjai repeticijų metu ne alų gėrė”. Vertinimo komisijos sprendimas: pataisius nedidelius nesklandumus šokių grupei “Retro” leidžiama dalyvauti 2022 m. Šokių Šventėje Filadelfijoje. 

Po pasirodymo šokėjai padėkojo savo vadovei už kantrybę ruošiant “Retro” dalyvavimui šventėje. Taip pat buvo įteiktas didžiulis tortas papuoštas šokių pavadinimais. 

Šokiai šokiais, o jeigu nebūtų muzikos tai nebūtų pagal ką ir šokti. Džiugu, kad “Retro” savo sudėtyje turi ne tik gabų šokėją, bet ir gerą garso inžinierių bei video operatorių Edvardą Gailiūną. 

Beteisėjaujantiems grupės veteranams atsirado noras patiems pasisukti šokių sūkuryje. Sekančiais metais šokių grupė “Retro” švęs savo 20-ąsias susikūrimo metines. Ta proga kai kurie iš jų jau pasisiūlė vadovei Sigitai sudalyvauti būsimame jubiliejiniame koncerte.

Sigita Barysienė, profesionali tautinių šokių specialistė, be šokių negalinti gyventi nei dienos, pasisiūlymą priėmė entuziastingai. Taigi, po šokių šventės prasidės pasiruošimas jubiliejui. Žinodami vadovės žemaitišką užsispyrimą, neabejojame, kad taip ir įvyks. 

O kol kas linkime “Retro” šokėjams gero kelio, sėkmingo pasirodymo ir gerų įspūdžių Filadelfijoje. 

O “Retro’’, o “Retro”, mes mylim tave “Retro” !!!!

Los Andželo „Retro” šokių grupė

Parašykite komentarą

Rėmėjai