Liepos 14-17 dienomis Druskininkuose vyko XI Pasaulio Lietuvių žaidynės. Šiais metais pirmą kartą San Francisko „Genio” lituanistinės mokyklos mokiniai atstovavo San Francisko bendruomenę. Tai buvo puiki proga ne tik dalyvauti įvairiose sporto šakose, bet ir priminti LIetuvai, kad net ir mažose bendruomenėse Lietuvos vardas yra puoselėjamas ir mes juo didžiuojamės.

„Genio” mokyklos mokiniai subūrė savo futbolo komandą su trenere Rita Rosicker. Smagu, kad prie mūsų prisijungė keli vaikai iš Anglijos bei Čikagos. Gaila, kad nebuvo daugiau komandų jaunių amžiaus grupėje, tad teko grumtis suaugusiųjų lygoje. Net ir nelabai pasisekus žaidimui, mūsų mokinukai nenuliūdo ir toliau žaidė aukštai iškėlę galvas. Juk svarbiausia jiems buvo būti kartu, atstovauti San Francisko bendruomenę, pasidalinti savo patirtimi ir toliau didžiuotis savo lietuviškomis šaknimis.

Nors ir futbolo rungtynėse nepavyko užlipti ant medalių pakylos. Jėgos buvo išbandytos ir šachmatų, bėgimo ir plaukimo rungtyse ir net pavyko iškovoti porą medalių. Sveikiname Edmundą Rosicker ir Simoną Rosicker su pergalėmis. 

Patys vaikai greičiausiai į tokias varžybas neatvažiuotų jei ne jų aktyvūs tėvai. Todėl esame be galo dėkingi tėvams, kurie taip aktyviai ugdo lietuvybę savo šeimose ir stengiasi, kad vaikai kuo daugiau turėtų sąsajų su Lietuva. Tai užburia ir pačius vaikus stengtis išlaikyti Lietuvybę. 

Taip pat esame be galo dėkingi Team USA komandai už jų pagalbą varžybų metu. Bendrumo jausmas kartu atstovaujant JAV bendruomenes uždega norą dar artimiau burtis ir skleisti Lietuvos vardą už jos ribų. 

Ačiū Druskinikams už puikų priėmimą ir organizatoriams už nuostabią šventę. Na, o Genio mokiniai jau laukia kitų žaidynių. 

Parašykite komentarą

Rėmėjai