Sietlo lituanistinė mokykla „Linas” mokslo metus pradėjo su dovanomis iš Lietuvos ir gausia „Pagrandukų” grupe

09/23/2022

Su pirmais šaltuko dvelktelėjimais, saulės dar šildomomis popietėmis, atskubėjo naujieji mokslo metai į „Lino” lituanistinę mokyklą. Gausus būrys mokinių, tėvelių ir mokytojų susirinko rugsėjo 17 dieną atšvęsti mokslo metų atidarymo. 

Mokyklėlė duris atveria trims grupėms: Pagrandukams, Žemaičiams bei Aukštaičiams su mokytojomis Vitalija Ringyte-Lapaite, Taura Dunaravich bei Inga Daraškiene. O kur dar istorijos mokytojas Ąžuolas Dunaravich bei etnokultūros mokytoja Nomeda Lukoševičiene, šokių mokytoja Tonya Floria, muzikos mokytojos Gretė Ambrazevičiūtė ir Regina Baužaitė. 

Šiais mokslo metais mokyklėlę lankys mokinukai nuo devynių mėnesių iki dvylikos metų. Smagu matyti didėjančią Pagrandukų grupę. Jaunieji ir tik pradedantys mokinukai čia sutinka naujų draugų, o mokyklėlė atveria duris į Sietlo lietuvių bendruomenę naujai atvykstančioms ar prisijungiančioms šeimoms. Visada visi yra maloniai laukiami.

Mokslo metų atidarymas praėjo jaukiai, smagiai ir su džiaugsmu priimant naujas šeimas ir naujus mokinukus. Kaip smagu matyti ir girdėti visus giedant Lietuvos himną. 

Šiuo metu mokyklėlė džiaugėsi gavusi sveikinimus ir lauktuves iš Lietuvos Respublikos kultūros ministro Vyginto Gasparavičiaus. O kas gi vaikams labiausiai patinka jeigu ne saldainiai. O dar iš Lietuvos! Skanumėlis! Šventė prabėgo visiems išdalinus draugystės apyrankes, lipdant figūrėles iš plastilino, naudojant tik tris spalvas (geltoną, žalią ir raudoną), šokiais, vadovaujamais Tonya Floria (vienas iš mėgstamiausių “Jurgelis Meistrelis”), žaidžiant žaidimus (“Pele pele pas ką žiedas žydi?” ir kt.), bei smagiai leidžiant laiką su draugais ir mėgaujantis nuostabiais tetos Jurgos keptais keksiukais.

Tėveliai ir vaikai smagiai leido laiką, o mokytojos nebūtų mokytojos. Spėjo atrasti laiko ir trumpam susirinkimui aptarti svarbius klausimus. Malonu turėti stiprų tėvų komitetą su Lina Lavickiene ir Inga Bladžiumi, be kurių visos šventės nepajudėtų į priekį. O kur dar mokyklėlės tinklapio pagalbininkė Simona Snapkauskaitė ir mūsų nuostabioji finansininkė Erika Bartkutė-Lanske.

Nuostabus kolektyvas moko nuostabius Sietlo lietuvių bendruomenės vaikučius lietuvių kalbos, istorijos, muzikos ir etnokultūros. Per vienuolika metų jau ne viena mokyklėlės vyresnioji karta grįžo dėstyti jauniesiems lietuvaičiams arba prisijungė prie mokyklėlės gyvavimo. 

Inga Dabašinskaitė

Direktorė

Lino Lituanistinė Mokykla, Sietlas, Vašingtono valstija

Parašykite komentarą

Rėmėjai