Išskirtinėje filmo apie Rose Namajunas premjeroje – būrys kino smalsuolių

02/10/2023

Rose Namajunas vaikystėje svajojo apie užraktą ant durų. Tapusi smurto auka ji buvo per silpna atsakyti tuo pačiu. Praėjo pora dešimčių metų, kol jauna moteris sugebėjo stoti į sąžiningą kovą su lygiaverte priešininke. Sporte nėra aukų ir kova jokiu būdu nėra lygu smurtui, rašoma pranešime žiniasklaidai. Apie ilgą JAV lietuvės kelią iki mišrių kovos menų pasaulio čempionės titulo pasakoja naujausias režisieriaus Mariaus A. Markevičiaus darbas „Rose Namajunas: aš esu čempionė“ (angl. Thug Rose: Mixed Martial Artist). Vasario 8-ąją dieną, kino teatre „Forum Cinemas Vingis“ įvyko filmo išankstinė premjera. 

Prieš premjerą pasirodžiusiame pokalbyje R. Namajunas teigė, kad, sutikusi su M. A. Markevičiaus pasiūlymu filmuotis, puikiai suprato, kad yra atvira knyga, tačiau taip pat norėjo išlaikyti ir savo privatumą.

„Bet nutiko toks dalykas, kuris mane labai motyvavo. Kai paskutinįkart lankiausi Lietuvoje, mano močiutės iš mamos pusės pusbrolis Arimantas Dumčius surengė savo knygos apie šią giminės dalį pristatymą. Knyga vadinasi „Dumčiai: kilmė, giminystės ryšiai, veikla“. Pristatyme dalyvavo ir profesorius Vytautas Landsbergis!

Filmo „Rose Namajunas: aš esu čempionė“ išankstinės premjeros svečiai / E. Blaževič/LRT nuotr.

Vienas jo pasakytas dalykas man įstrigo – lietuviams svarbu kažkuo prisidėti prie Lietuvos istorijos. Būtų puiku, jei kiekvienas prisidėtų, nes tai istorija, kuri nėra pakankamai papasakota. Taigi V. Landsbergio žodžiai mane motyvavo tais momentais, kai buvo sunku – prisiminusi juos suprasdavau, kad turiu stengtis ir žūtbūt pabaigti šį projektą“, – kalbėjo sportininkė.

Visą straipsnį skaitykite LRT.lt

Parašykite komentarą

Rėmėjai