Birželis – vasaros pradžia. Šiemet visų mūsų mėgiamas ir laukiamas Baltijos šalių piknikas įvyko sekmadienį, birželio ketvirtą. Didelė dalis pikniko dalyvių, susirinkusių Coyote Point parke švęsti vasaros, yra gimę JAV, bet toli gražu ne visi. Pažintis su jų gyvenimo istorijomis ir prisiminimai daugeliui yra priežastis dalyvauti tokiuose renginiuose.

San Francisko lietuvių bendruomenė parinko puikų parką tokiam renginiui. Geras oras, gražūs San Francisco įlankos vaizdai ir daug vietos visiems bendrauti – įskaitant mūsų keturkojus draugus.

Žaidėm tinklinį ir su liūdesiu prisiminėm legendinį sporto renginių organizatorių estą Silver, kurio deja nebėra tarp mūsų. Lieka jo pradėtas tinklinio turnyras. Varžybos buvo draugiškos, bet aistringos. Šįmet vėl buvo visų taip pamėgtas virvės traukimas, suteikęs nepakartojamų akimirkų tiek suaugusiems, tiek vaikučiams.

Kaip visuomet, svarbią vietą užėmė ir tautinių patiekalų konkursas, kurį apvainikavo jau tradicija tapusi ir visų laukiama kepta kiaulė. Stalai buvo nukloti visų pasiilgtais naminiais skanėstais.

Pavalgius šokome tautinius šokius, vadovaujami nuotaikingų mokytojų, skambant liaudiškoms muzikoms. Mažieji šventės dalyviai irgi turėjo ką veikti – buvo atskira erdvė jiems su daugybe užsiėmimų. Atrodo visi radome ką veikti, o svarbiausia buvo galimybė sutikti senus draugus ir susipažinti su naujais.

Baltijos Piknikas dar kartą parodė kaip svarbu palaikyti artimus ryšius su broliais ir seserimis iš Latvijos ir Estijos net esant taip toli nuo gimtųjų namų. Šie susitikimai apjungia ne tik tautas, bet ir kartas.

Nekantriai lauksime naujų susitikimų.

Nuotraukų galerija ( nuotr. San Francisko lietuvių bendriomenė):

Parašykite komentarą

Rėmėjai