Laisvalaikis su šeima: idėjos savaitgaliui Šventojoje

06/16/2023

Šventoji – kurortas, kuris kartais lyg mažoji sesė slepiasi už Palangos. Vis dėlto, norime jus užtikrinti – šeimos savaitgaliui Šventoji išties puikus pasirinkimas. Nuostabi pajūrio juosta, vis labiau modernėjantis miestelio centras, galybė restoranų ir kavinukių… O kur dar įvairiausi renginiai, aplink esantys pažintiniai ir dviračių takai, vandens sporto pramogos ir žmonių neprigrūsti paplūdimiai. Šiame kurorte tikrai yra ką pamatyti ir nuveikti. Tad jei planuojate poilsį pajūryje, siūlome jums kelias idėjas savaitgaliui Šventojoje. 

Šventoji

Užsukite į centrinėje Šventosios aikštėje vykstančius renginius

Vasaros sezonas Šventojoje jau prasidėjo. O su juo – ir galybė įvairiausių renginių. Štai, pavyzdžiui, birželio 16–17 dienomis Šventojoje vyks jau II-asis Retro muzikos festivalis „La Mer“. Įvairūs vokaliniai ansambliai ir šokių kolektyvai žada spalvingą programą, kurioje nestigs svingo muzikos ir retro purslų. 

Ne ką mažiau įdomus bus ir ilgasis Joninių savaitgalis. Renginys „Vasaros saulėgrįža – Joninės Šventojoje 2023“ prasidės birželio 22 d. ir tęsis iki pat birželio 25 d.  Kermošius, Joninių pieva, misterija „Gamtos stichijos“, specialus krepšinio turnyras, interaktyvus paslapčių takas, paplūdimio dūzgės ir šėlionės su muzikos grupe „Rondo“ – laukia išties įsimintinas savaitgalis, kurio metu veiklų atras visi šeimos nariai. 

Daugiau informacijos apie būsimus Šventosios renginius rasite čia: www.pkjc.ltwww.visit-palanga.lt

Pasivažinėkite dviračiais

Ką veikti prie jūros, jei nemėgstate kiaurą dieną gulinėti paplūdimyje? Rekomenduojame išsinuomoti dviračius: patiks tiek mažiems, tiek dideliems. Tuo labiau, kad maršrutas Šventoji – Palanga – tikrai vertas dėmesio. Šio dviračių tako ilgis siekia maždaug 14 km. Pradėję kelionę, tikriausiai, nė nepajusite, kaip greitai ištirps pirmieji kilometrai: žaliuojantys miškai, jūros gaiva, pušų aromatas – tikrų tikriausia atgaiva sielai. Pakeliui rasite kelias poilsiavietes bei kavinukes, tad, jei nuspręstumėte pasidaryti pikniką ar tiesiog atsigaivinti, galite būti ramūs – tikrai rasite kur. 

Beje, jeigu dviračiai jums jau kiek nusibodę arba prisibijote, jog mažieji mindami greitai pavargs, išsinuomokite velomobilį – triratę arba keturratę minamą transporto priemonę, kurioje vienu metu gali važiuoti iki šešių įvairaus amžiaus žmonių. Velomobiliu, kaip ir dviračiu, galima važiuoti dviračių takais ir gatvėmis – argi ne puiki alternatyva? 

Daugiau pramogų rasite ČIA

Parašykite komentarą

Rėmėjai