Vaizdai, kuriuos norėsis išvysti savomis akimis: Pakruojo dvaras šią vasarą vėl pavergė širdis

07/28/2023

Šią vasarą didžiausias Lietuvoje Pakruojo dvaras jau penktus metus iš eilės pasipuošė neregėtomis gėlių jūromis bei patapo didžiule teatro ir cirko arena jose. Kiekvieną dieną iki rugsėjo 10 dienos čia vyksta lygių neturintis Šiaurės Europoje vasaros gėlių ir gigantiškų jų skulptūrų festivalis. Štai kelios priežastys, kodėl verta nuvykti į šį „Gėlių, meno ir meilės festivalį“. 

Galima paklysti gėlių jūrose

Milijonų žiedų jūros, keli šimtai skirtingų gėlių rūšių šią vasarą festivalyje sujungta romantiška harmonija ir elegancija. Penktasis jubiliejinis festivalis pasiruošęs nustebinti netikėtais augalų deriniais, o taip pat ir atnaujintomis, dar neregėtomis gėlių skulptūromis bei kompozicijomis. Naujai sužibėjo nepelnytai pamirštos tokios darželio gėlės kaip svajingos celiozijos, grakščios cinijos ar nostalgiški astrai. Jausmas toks, lyg atvertumėte močiutės skrynią ir žiūrėtumėte į istorijos ir žavesio kupinas nėriniuotas sukneles… Taip pat akį traukia ir dar nematytos nasturtų, medetkų, serenčių, saulėgrąžų veislės.

nuotr. We love Lithuania
nuotr. We love Lithuania
nuotr. We love Lithuania

Cirkas, teatras ir įspūdingi triukai

Penktasis vasaros gėlių festivalis grįžta ir prie įtraukiančių žiūrovus spektaklių, kur galima tapti jų dalimi. Šimtmečių senumo dvaro parkas kasdien visai dienai virsta viena didžiule teatro ir cirko scena, kur tarptautinė aktorių ir cirko artistų trupė stebina „Vasarvidžio nakties sapno“ pjesės, kuri ir įkvėpė gėlių festivalius dvare, fragmentų interpretacijomis, derinamas gatvės teatras su jaudinančiais akrobatiniais triukais ore. Čia taip pat susijungia muzika ir šokis, pantomima ir nevaldomos emocijos, maišydamas fantaziją su realybe, prabyla ir pats Šekspyras. 

Visą straipsnį skaitykite www.welovelithuania.com

Parašykite komentarą

Rėmėjai