Kauno bestseleriai: ką privalote patirti, aplankyti ir paragauti?

07/13/2024

„Nebuvai Kaune, jei…“ – patikėkite, yra daugybė būdų užbaigti šį sakinį. Paskirti pasimatymą prie Laisvės alėjoje fontano, nueiti į „Žalgirio“ rungtynes, pastovėti „Spurginės“ eilėje, pasiklysti Ąžuolyne ir aplankyti tigrą Lietuvos zoologijos sode  – štai jau penki. Kiek tokių būtinų kaunietiškų dalykų spėtumėte nuveikti per vieną ilgą savaitgalį? Meskite sau iššūkį ir, kai įveiksite visą apačioje esantį sąrašą, susitinkame… taip, taip, prie Laisvės alėjos fontano. 

Didingą mūsų miesto istoriją mena išlikęs XIV a. menantis pilies bokštas,  nuo kurio pažintį su Kaunu pradeda daugelis. Romantiškoji istorijos pusė laukia einant tolyn į Santakos parką, kur suteka Nemunas ir Neris – sakoma, kad būtent šių upių glėbyje viskas ir prasidėjo… 

A. Aleksandravičiaus nuotr.

KAUNO ROTUŠĖ 

Kokia tik veikla nevykdyta šiame pastate, kuris ilgą laiką buvo svarbiausias mieste. Ir kalėjimas buvo, ir architektūros studentai mokėsi… O dabar, ką tik renovuota, „Baltoji gulbė“ nuo liepos 12 d. grįžta į populiariausiųjų topus. Pats metas pasinerti į daugybės profesionalų austą išsamią ekspoziciją, pristatančią Kauno miesto savastį. Rotušėje jus pasitiks ir „Kaunas IN“ turizmo informacijos specialistai.

Kauno m. savivaldybės nuotr.

ALEKSOTO FUNIKULIERIUS IR MIESTO PANORAMA

Nuo čia Kauno senamiesčiu grožėjosi net iš savo parodos pabėgęs Čiurlionis su būsima žmona Sofija. Kuo jūs prastesni? Pereikite Aleksoto tiltą, sėskite į istorinį funikulierių ir kilkite į apžvalgos aikštelę, kurioje galima išgirsti ir muzikos. Juk čia pat studijuoja jaunieji talentai. 

A. Aleksandravičiaus nuotr.

VILNIAUS GATVĖ

Šioje gatvėje galima praleisti visą dieną! Konspektuokitės: sotūs vėlyvieji pusryčiai „Holy Donut“, intensyvi pažintis su Istorinės LR Prezidentūros rūmais, praeivių stebėjimas vienos iš tuzino kavinių terasoje, Hanzos laikotarpį menantys pastatai, suvenyrų medžioklė, aplinkinėse gatvelėse besislepiantys muziejai, barai ir galerijos, gatvės menas, Kauno arkikatedra, Rotušė, už jos esančiame „OLDMAN Kaunas“ kieme besiliejantys muzikos garsai… 

A. Aleksandravičiaus nuotr.

KIEMO GALERIJA

Prieš daugiau nei dešimtmetį į namą šiame kieme atsikraustęs menininkas Vytenis Jakas pastebėjo, kad kaimynai susvetimėję ir pamiršę bendrą kiemo praeitį. Čia gyvenusių žydų šeimų nuotraukas ėmęs perkėlinėti ant sienų V. Jakas sulaukė didelio palaikymo, kiemas tapo atviru visiems, o jo kertelės pildomos vis naujais meniniais akcentais.

L. Mykolaičio nuotr.

LAISVĖS ALĖJA

Išgerkite kavos ar sulčių vienoje madingų vietų prie Soboro, ir pirmyn viena ilgiausių pėsčiųjų gatvių regione. Jau daugiau nei šimtas metų, kaip ji pavadinta Laisvės vardu, bet jos istorija mena caro laikus. Šiandien Laisvės alėjoje ar prie pat jos atrasite didžiausius teatrus, į „Michelin“ gidą įtrauktus restoranus, įvairiausiais būdais ruošiamą kavą, madingus pirkinius ir stilingiausius kauniečius bei jų augintinius. 

A. Aleksandravičiaus nuotr.

Visas įžymias vietas rasite ČIA

2 komentarai

  • AMANDAS RAGAUSKAS

    Kaunas yra Kaunas. Verta aplankyti Laikinąją sostinę, sėkmingai atlaikiusią Pirmos Nepriklausomybės iššūkius.

  • AMANDAS RAGAUSKAS

    Sostinė didžąja raide.

Parašykite komentarą

Rėmėjai