Galimybė diasporos jaunimui studijuoti Lietuvos aukštosiose mokyklose

07/26/2024

Būsimų studentų dėmesiui!

Kviečiame diasporos jaunimą, įgijusį išsilavinimą užsienio šalių institucijose, pretenduoti į valstybės finansuojamas studijų vietas Lietuvos aukštosiose mokyklose arba į studijų stipendijas.

Jaunuoliai, gausiantys išsilavinimą patvirtinančius dokumentus vėliau nei numatytas dokumentų priėmimo terminas, gali pateikti stojimo į Lietuvos aukštąsias mokyklas prašymą internetu ir informuoti el. paštu aukstasis@lamabpo.lt apie mokslų baigimo pažymėjimų gavimo datą.

Pagrindinis priėmimas ir prašymų priimti studijuoti į universitetus ir kolegijas registravimas vyksta iki 2024 m. liepos 24 d. 12 val. (Lietuvos laiku).

Papildomas priėmimas vyksta iki 2024 m. rugpjūčio 8 d. 15 val. (Lietuvos laiku).

Lietuvos diasporos jaunimui, stojant į Lietuvos aukštąsias mokyklas, prie konkursinio balo pridedamas vienas balas, o užsienyje veikiančių lietuviškų formaliojo švietimo įstaigų abiturientams – dar vienas balas. Įstojus į Lietuvos aukštąją mokyklą konkurso būdu, atsižvelgiant į socialinę padėtį, Lietuvos diasporos jaunuoliams skiriama kasmėnesinė stipendija ar vieną kartą per semestrą skiriama socialinė išmoka.

◾️ Studijų programų sąrašas 🔗bit.ly:https://bit.ly/3LlfbAR

◾️ Daugiau informacijos apie stojimą įgijusiems išsilavinimą užsienyje 🔗bit.ly:https://bit.ly/3xTvr9a

Parašykite komentarą

Rėmėjai