Pradedama balsuojančių užsienyje registracija

07/01/2020

Nuo 2020 m. liepos 1 d. pradedama rinkėjų, planuojančių balsuoti užsienyje 2020 m. spalio 11 d. vyksiančiuose Lietuvos Respublikos Seimo rinkimuose, registracija. Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) maloniai kviečia Lietuvos Respublikos piliečius, nuolat gyvenančius, laikinai išvykusius ar rinkimų metu būsiančius užsienyje ir turinčius teisę balsuoti, registruotis balsavimui užsienyje.

Lietuvos Respublikos piliečiai, pageidaujantys balsuoti užsienyje, kviečiami užsiregistruoti balsavimui per elektroninę registracijos sistemą. Registracija truks vos kelias minutes. Visi rinkėjai turi registruotis iš naujo – net ir tie, kurie nuolat gyvena užsienyje ir jau buvo įtraukti į užsienyje balsuojančių rinkėjų sąrašus praėjusiuose rinkimuose ar referendumuose. Balsuoti rinkimuose galėsite ir paštu – Jūsų nurodytu adresu Jums bus išsiųsti biuleteniai, kuriuos užpildę nemokamai galėsite grąžinti diplomatinei atstovybei.

Jeigu gyvenate JAV Kalifornijos, Oregono, Vašingtono, Jutos, Arizonos, Nevados, Havajų ir Aliaskos valstijose, registruodamiesi pasirinkite generalinį konsulatą Los Andžele.  Jūs būsite įtraukti į generalinio konsulato Los Andžele rinkėjų sąrašus ir Jums spalio pradžioje bus paštu išsiųsti rinkimų biuleteniai (jeigu pasirinksite balsuoti paštu).

Norint užsiregistruoti tereikia turėti Lietuvos Respublikos pasą arba asmens tapatybės kortelę (gali būti negaliojantys).

Šie rinkimai išskirtiniai tuo, kad juose viso pasaulio lietuviai galės išrinkti Seimo narį, kuris atstovaus jų interesams Lietuvos Respublikos Seime.  Atskira pasaulio lietuvių apygarda pirmą kartą sukurta tik didelio pasaulio lietuvių aktyvumo 2019 m. vykusiuose rinkimuose ir referendumuose dėka, todėl siekiant ją išlaikyti labai svarbu aktyviai dalyvauti šiuose rinkimuose.

DĖMESIO! Atsižvelgiant į tai, kad dėl COVID-19 situacijos balsavimas generalinio konsulato patalpose gali neįvykti, rekomenduojame registruotis balsuoti paštu. Siekiant, kad balsavimo paštu biuleteniai pasiektu laiku, rekomenduojame neatidėti registracijos paskutinei dienai ir užsiregistruoti kuo anksčiau.

Jeigu turite klausimų arba Jums reikalinga pagalba registruojantis, susisiekite su mumis kons.losandzelas@urm.lt.

Plačiau apie tai skaitykite čia:

https://www.vrk.lt/naujienos/-/content/10180/1/pradedama-balsuojanciu-uzsienyje-registracija?fbclid=IwAR1ChmVB93WTP6DCPEA9PLByxAy-LUFWAP4Tj2logtpCzl9fGpIsOUocvbw

Daugiau informacijos: https://www.urm.lt/rinkimai2020

Parašykite komentarą

Rėmėjai