Šiuo metu Kalifornijos, Oregono ir Vašingtono valstijose liepsnojančių gaisrų pasekmės jaučiamos ne tik Šiaurės Amerikoje, bet ir Europoje. Stiprūs vėjai apsunkina ugniagesių pastangas suvaldyti įsismarkavusius gaisrus.

Lietuvos Respublikos generalinis konsulatas Los Andžele ir lietuvių bendruomenės Siatle, Portlande ir San Franciske neturi informacijos, kad gaisruose būtų nukentėję Lietuvos Respublikos piliečiai, tačiau yra žinoma apie evakuotus lietuvius.

Keturi JAV Vakarų pakrantės miestai – Portlandas, Siatlas, San Franciskas ir Los Andželas – dėl kelias savaites vykstančių gaisrų šiuo metu yra tarp 10 labiausiai užterštų pasaulio miestų. Portlande oro kokybė šiuo metu yra pati blogiausia visame pasaulyje❗️Esant tokioms sąlygoms, rekomenduojama kuo mažiau laiko būti lauke.

Vien Kalifornijoje gaisrai šiemet pareikalavo mažiausiai 24 aukų, kelios dešimtys yra laikomi dingusiais, sudegė per 4 tūkstančius pastatų, išdegė daugiausiai ploto per visą valstijos istoriją, o keliasdešimt tūkstančių gyventojų buvo priversti evakuotis.

Dėl gaisrų ir vėjų sutriko kai kurių JAV pašto tarnybos padalinių veikla, taip pat sumažinti COVID-19 testavimo pajėgumai.

Visus JAV Kalifornijos, Oregono ir Vašingtono valstijose gyvenančius Lietuvos Respublikos piliečius raginame išlikti budrius, nuolat sekti ir laikytis vietos institucijų nurodymų. Nelaimės atveju, skubiai kreipkitės pagalbos tel. 911. Esant galimybei, taip pat informuokite generalinį konsulatą Los Andžele arba pagalbos kreipkitės visą parą veikiančiu Užsienio reikalų ministerijos pagalbos telefonu +370 5 236 2444 arba el.p. pilieciai@urm.lt

➡️ Informacija apie aktyvius Kalifornijos gaisrus: https://www.fire.ca.gov/incidents/
➡️ Kalifornijos gubernatoriaus ypatingos padėties tarnyba (Cal OES): www.caloes.ca.gov
➡️ Cal OES naujienų prenumerata: www.oesnews.com
➡️ Informacija apie oro kokybę: https://www.airnow.gov
➡️ Informacija apie gaisrus, evakuacijas Oregono valstijoje: https://wildfire.oregon.gov
➡️ Vašingtono valstijos rekomendacijos ir informacija apie ypatingą padėtį valstijoje: https://www.doh.wa.gov/Emergencies/BePreparedBeSafe/SevereWeatherandNaturalDisasters/Wildfires
➡️ Nukentėjusiems teikiama JAV valstybės parama: https://www.disasterassistance.gov

Parašykite komentarą

Rėmėjai