Aurimas Bakchis pergale užbaigė 8-tąjį FD etapą

12/04/2020

Baigėsi 2020m. Formula Drift čempionatas

Visam pasauliui sudėtingų metų sudėtingas FD sezonas pareikalavo iš varžybų dalyvių daug fizinių ir emocinių pastangų. Vietoje, ankstesniais metais, kas mėnesį vykusių aštuonių etapų, varžybos buvo sutrauktos į keturių savaitgalių aštuonių etapų varžybas. Jeigu varžyboms vykstant normaliu ritmu, atsiradus techninėms problemoms, lenktyninikai tarp etapų turėdavo beveik mėnisį laiko pasiruošti sekančioms varžyboms, tai šių metų čempionate jie su visa mechanikų komanda tam  turėdavo tik vieną naktį. Automobiliams patiriant tokius didžiulius apkrovimus, gedimų pasitaikė nemažai. O kur dar nenumatyti suidūrimai trąsoje vienas su kitu ar apsaugine siena.

Irvindale lenktynių trąsa-FD „lopšys

Paskutiniai FD varžybų etapai vyko Irvindale, CA

Septintas ir aštuntas FD varžybų etapai vyko šio sporto “lopšyje”- Irvindale, CA lenktynių trąsoje lapkričio 20-tą ir 22-tą dienomis. 

2003 m. rugpjūčio mėnesį FD varžybų Amerikoje iniciatoriai Jim Liaw ir Ryan Sage surengė pirmąsias parodomąsias Japonijos D1 Grand Prix serijos varžybas Irvindale, CA lenktynių trąsoje. Tų pačių metų lapkričio mėnesį buvo oficialiai paskelbta, kad pradedamos FD varžybos Amerikoje. Taigi šių metų FD varžybų sezonas jau septynioliktas.

Daug žadanti pradžia

Aurimas Bakchis sėkmingai pradėjo sezoną St. Louis, Missouri: pirmame etape laimėjo trečią, o antrame atape antrą vietas ir tapo sezono lyderiu.

Nesėkmių grandinė 

Deja trečias ir ketvirtas etapai Monroe, Washington susiklostė nepalankiai. Šeštadienio treniruotes varžybų dalyviai pradėjo nepilnai po penktadieninio lietaus išdžiūvusioje trasoje. Vienoje iš slidžių trasos vietų Aurimas nesuvaldė automobilio ir įsirėžė į sieną. Komandos mechanikai sugebėjo pataisyti automobilį iki varžybų pradžios. 1/32 finalo, nugalėjęs airį Dean Kearney, Aurimas pateko į pagrindines varžybas. Deja nesėkmių grandinė nesibaigė – variklis prarado pusę savo galingumo. Nors 1/16-toje finalo teko nusileisti Vaunght Gittin Jr. Po trečio etapo Aurimas užėminėjo trečią vietą. Ketvirtas etapas susiklostė nesėkmingai dėl naujos varžybų pravedimo tvarkos.

Šiais metais varžovai buvo poruojami ne pagal kvalifikacinėse varžybose užimtas vietas, o burtų keliu. Tokiu būdu net ankstyvojoje varžybų stadijoje rungtyniaudavo stiprūs varžovai ir vienam iš jų tekdavo pasitraukti iš varžybų. Taip nutiko ir Aurimui. Varžybas teko baigti 1/16-toje finalo. Po ketvirto etapo Aurimas atsidūrė šeštoje vietoje. Deja penkto ir šešto etapų varžybas Dallas, Texas Aurimas taip pat užbaigė 1/16 finalo, bet išsaugojo šeštąją vietą tyrnyrinėje  lentelėje. Nesėkmės Aurimą lydėjo ir septintame varžybų etape. 1/32 finalo pirmame užvažiavime, pagreitėjant neįsijungė ketvirta pavara. Nenorėdamas rizikuoti įsirėžti į sieną, Aurimas netęsė užvažiavimo. Nors atrame užvažiavime buvo daug pranašesnis už varžovą, deja iš tolimesnių varžybų teko pasitraukti. Tai buvo pirmas kartas šį sezoną, kai Aurimas nepapuolė į pagrindines varžybas ir po septinto etapo smuktelėjo į septintą vietą. 

Aurimas Bakchis laimėjo 8-tąjį FD etapą Irvindale, CA.

Nesėkmės nepalaužė Aurimo ryžto kovoti iki galo ir įrodyti, kad jis ne be reikalo laikomas elitiniu FD vairuotoju. Varžybų komentatoriai ne kartą yra jį pavadinę vienu geriausių pasaulyje vairuotojų, sekant varžovą. Jis kaip šešėlis idealiai atkartoja varžovų slydimo trajektoriją ir kampą.

Aštuntąjame etape Aurimo Nissan veikė, kaip šveicariškas laikrodis. Irvindale trąsa, nors sudėtinga ir pavojinga, yra Aurimo mėgstamiausia. 

Pakeliui į finalą Aurimas nugalėjo Dominikos Respublikos atstovą Jhonnattan Castro, tris kartus FD čempioną amerikietį Chris Forsberg, du kartus FD čempioną amerikietį Vaughn Gittin Jr. ir amerikietį Justin Pawlak. Pastarasis sekdamas Aurimo vairuojamą automobilį įsirėžė į sieną. Turėdamas penkias minutes automobilio pataisymui Pawlak nusprendė nekovoti su Aurimu dėl vietos finale, bet pasiruošti kovai dėl trečios vietos. Aurimui pasakė, kad užleidžia jam vietą finale, bet labai nusimins jeigu jis nelaimės pirmos vietos. Aurimas neapvylė savo Falkon komandos draugo. Powlak taktika pasiteisino ir jis nugalėjęs Jeff Jones užėmė trečią vietą. Finale Aurimas rungtyniavo su amerikiečiu Chelsea DeNofa, su kuriuo 2011 metais pradėjo profesionalią šonaslydininkų karjerą.

Chelsea DeNofa ir Aurimas Bakchis-varžovai trąsoje ir bičiuliai pertraukose tarp lenktynių aptarinėja trąsą.

Tais metais Irvindale sprendėsi kas taps geriausiu tų metų FD lygos naujoku. Juo tapo Aurimas Bakchis. Šiais metais graži dvikova taip pat baigėsi Aurimo pergale. Tai šeštoji Aurimo pergalė FD varžybose: 2015 m. Road Atlanta, 2016 m. Seattle, 2017 m. Wall Speedway, 2019 m. Long Beach ir Orlando, 2020 m. Irvindale.

Prie starto linijos Aurimas Bakchis ir Chelsea DeNofa

Šia pergale Aurimas nudžiugino savo komandą, šeimą ir sirgalius. Lauksime naujo sezono ir naujų pergalių.

Chelsea DeNofa ir Aurimas Bakchis Irvindale finalistai

2020 m. FD čempionas paaiškėjo tik paskutiniame etape.

Iš tiesų, šio sezono varžybos buvo labai intensyvios. Vyko permaininga kova tarp lygos veteranų, kurie lenktyniauja nuo pirmų dienų ir tarp vis naujai iš FD2 į pagrindinę FD lygą patenkančių vairuotojų. Tobulėja automobiliai, vairuotojų meistriškumas ir užlipti ant aukščiausiojo pakylos laiptelio vis sunkiau. Šių metų čempionatą, po dešimties metų pertraukos, antrą kartą laimėjo amerikietis Vaughn Gittin Jr., antroje vietoje amerikietis Chelsea DeNofa ir trečioje vietoje amerikietis Ryan Tuerck, kuris 1/16 finalo pralaimėjęs Vaughn Gittin Jr. užleido jam čempiono titulą. Aurimas užėmė šeštą vietą. 

2020 m. FD varžybų čempionas Vaughn Gittin Jr. ir prizininkai Chelsea DeNofa ir Ryan Tuerck.

Straipsnį paruošė Amandas Ragauskas.

Parašykite komentarą

Rėmėjai