Lituanistinės „Genio“ mokyklos bendruomenė paminėjo Laisvės gynėjų dienos 30-metį

02/12/2021

Pailsėję ir linksmai sutikę Naujuosius metus, San Francisko lituanistinės mokyklos „Genys“ mokiniai ir mokytojai, po žiemos atostogų sugrįžo į virtualias klases. 

Sausį pasitikome jau tradiciniame, bendrame mokyklos virtualiame susitikime, kuriuo pradedame kiekvieną mėnesį. Mokyklos bendruomenės susibūrimai, nors ir prie kompiuterių ekranų, tapo puikia proga išvysti vieniems kitų šypsenas, pasimojuoti bei kartu pasidžiaugti geromis naujienomis, mokinių darbais ir pasiekimais. Ypatinga kiekvieno susitikimo dalis, pradedanti šeštadienį mokykloje – Lietuvos himno sugiedojimas.

San Francisko „Genio” lituanistinės mokyklos virtualus susitikimas

Pirmojo 2021 metų mėnesio susitikimą palydėjo išskirtinė proga – Laisvės gynėjų dienos 30-metis, kurį paminėjome klausydami istorijų apie šią Lietuvai ypatingą dieną, bei stebėdami dokumentinius kadrus iš 1991 m. sausio 13 dienos įvykių, skambant legendinei Eurikos Masytės dainai „Laisvė“. Vėliau, šokių ir dainų pamokoje, kartu su mokytoja Vanesa, mokiniai klausė ir atliko kūrinį „Tikėkime vienas kitu“, kuriame skamba originalus Vytauto Landsbergio balso įrašas, iš sausio 13 d. nakties įvykių. Džiaugiamės ir didžiuojamės būdami lietuviais ir galėdami švęsti laisvę kartu!  

Antroje susitikimo pusėje mokyklos vadovė Aistė Solly pasveikino visus mokinius, mokytojus bei tėvelius su Naujaisiais metais bei pasidalino „Genio” mokyklos bendruomenę pasiekusiais sveikinimais. Išskirtinį sveikinimą parengė ir mokyklos vyriausieji, 7-8 klasės mokiniai, kurie pasidalino įdomiais faktais apie visus dvylika metų mėnesių. Ar žinojote, kad sausio mėnesio pavadinimas simbolizuoja tai, jog tuo metu sniegas būna smulkus ir „sausas“, o spalio mėnesio vardu pagerbiamas linas? Šiuos ir kitus faktus papasakoję mokyklos vyriausieji palinkėjo, kad kiekvienas naujųjų metų mėnesis būtų ypatingas.

San Francisko „Genio” lituanistinės mokyklos piešinių konkursas

Pirmąjį metų susibūrimą užbaigė džiaugsmingi pranešimai apie mokyklos mokinių dalyvavimą konkursuose bei kitus pasiekimus. Juk taip smagu visiems kartu pasidžiaugti vieni kitų mažomis ar didelėmis pergalėmis! Susitikimui pasibaigus mokiniai išskubėjo į virtualias klases, tęsti kelionės po lietuvių kalbos, kultūros bei istorijos žinių pasaulį.

Parašykite komentarą

Rėmėjai