Renginiai kraunami

« All Renginiai

  • Šis renginys jau įvyko.

Dokumentinio filmo „Kaip mes žaidėme revoliuciją” peržiūra

11 kovo, 2021 - 14 kovo, 2021

Nemokama

Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dienos proga Lietuvos Respublikos generalinis konsulatas Los Andžele dovanoja nemokamą režisierės Giedrės Žickytės dokumentinio filmo „Kaip mes žaidėme revoliuciją” peržiūrą.

Dokumentinį filmą nemokamai galėsite peržiūrėti Jums patogiu metu 2021 m. kovo 11-14 d.

Nuorodos į filmą bus išsiųstos visiems iš anksto užsiregistravusiems kovo 13 d. vyksiančio virtualaus renginio „Dainuojanti revoliucija” dalyviams. Registracija į renginį

Jeigu negalite dalyvauti šiame renginyje, dėl filmo peržiūros taip pat galite kreiptis į generalinį konsulatą Los Andžele el. paštu kons.losandzelas@urm.lt.

Filmo anonsas: https://www.youtube.com/watch?v=x0VWssRNXOc

Filmo aprašymas:

Filmas pasakoja istoriją apie pokštą, įvykusį devintojo dešimtmečio viduryje, kai Lietuvoje dar nebuvo jokių atgimimo ženklų, o naujametinio Kauno jaunųjų architektų karnavalo metu juokais susikūrė roko grupė ,,Antis“. Cirką primenantis įspūdingas grimas ir rekvizitai, stilizuoti pasirodymai, kandūs ir aštrūs tekstai kūrė agresyvią sovietinio gyvenimo karikatūrą. Greitai ir net patiems grupės nariams netikėtai „Antis“ tapo ryškiausia Dainuojančios Revoliucijos vėliavneše ir masiniu reiškiniu, įtraukusiu tūkstančius pasekėjų. Tai istorija apie mažą šalį, ypatingą jos laikotarpį ir žmones, kurie, nepaisant pavojaus, iškovojo savo Nepriklausomybę su šypsena veide ir daina lūpose.

Filme panaudoti unikalūs kadrai iš asmeninių archyvų, taip pat galima išvysti muzikinių intarpų iš Roko maršų, skandalingo ir nepamirštamo roko grupės „Anties“ pasirodymo Sovietų Sąjungos centrinės televizijos tiesioginiame eteryje, kitų grupės koncertų, išgirsti šių įvykių liudininkų komentarus. Filmas tikina, kad Lietuvos žmones „dainuojančiai revoliucijai” išjudino dainuojanti „Antis”. Tai liudija įtrauktos filmuotos kronikos. Ne be kandžios ironijos filme pasakojama ir apie spalvingą grupės „Antis” įkvėpėjo ir lyderio Algirdo Kaušpėdo asmenybę.

 

Renginys “Dainuojanti revoliucija | The Singing revolution”

Informacija

Pradžia:
11 kovo, 2021
Pabaiga:
14 kovo, 2021
Cost:
Nemokama
Renginys kategorija:
,

Vieta

Virtualus renginys

Organizatorius

Lietuvos generalinis konsulatas Los Andžele
Phone
424-465-9901
El.paštas
kons.losandzelas@urm.lt
View Organizatorius Website

Rėmėjai