Renginiai kraunami

« All Renginiai

  • Šis renginys jau įvyko.

Šv. Kristoforo kamerinio orkestro šventinis koncertas „MES – KARTU”

11 kovo, 2021 @ 9:15 am - 10:15 pm

Minint Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dieną Šv. Kristoforo kamerinis orkestras iš LR Seimo rūmų pasaulio lietuviams ir Lietuvai dovanoja šventinį koncertą Mes – kartu.
Idėja padovanoti muzikinę šventę viso pasaulio lietuviams kilo Šv. Kristoforo kamerinio orkestro meno vadovui ir dirigentui Modestas Barkauskas. Maestro sako: “Gyvename pandemijos sąlygomis, kuomet kultūrinių renginių beveik neliko. Tokia situacija kelia pavojų ne tik fizinei sveikatai, bet ir dvasinei būsenai, todėl ypač svarbu kurti šventinę nuotaiką, dalintis šviesa bei optimizmu. Taip gimė idėja Kovo 11-osios proga padovanoti viso pasaulio tautiečiams muzikinę šventę. Simboliška, kad koncertas vyks Seimo rūmuose, iš kurių, kaip ir prieš 31 metus, Lietuvai ir visam pasauliui transliuosime vilties žinią, šiemet virtusią muzikos garsais”.
Nuoširdžiai dėkojame:

Šv. Kristoforo Kamerinis Orkestras ir jo vadovui Modestui Barkauskui už tokią taurią ir įkvepiančią dovaną bei primename, kad Kovo 11-os koncertas rengiamas bendradarbiaujant su LRT ir PLB – Pasaulio Lietuvių Bendruomenė.
Koncertas bus transliuojamas LRT Plius ir LRT Lituanica kanalais, portale LRT.LT bei Šv. Kristoforo kamerinis orkestras ir šioje #PLB facebook paskyrose Kovo 11 d. 19.15 val. Lietuvos laiku. Koncerto vedėja Gerūta Griniūtė.
Koncerto solistai – Lietuvos nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatai Veronika Povilionienė (vokalas) ir Petras Vyšniauskas (saksofonas). Koncerto programoje skambės M.K. Čiurlionio, B. Kutavičiaus, A. Martinaičio, J. Naujalio, F. Bajoro ir kitų lietuvių kompozitorių kūriniai bei aranžuotės.
Maloniai kviečiame dalyvauti bei aktyviai dalintis šiuo kvietimu lietuvių bendruomenėse visame pasaulyje. Linkime pakilios nuotaikos bei įkvepiančių akimirkų.
Nuoroda į koncerto renginį čia: https://www.facebook.com/events/130987692183583

Informacija

Date:
11 kovo, 2021
Laikas:
9:15 am - 10:15 pm
Renginys kategorija:
, , , , , , , , ,
Renginys Tags:
,

Organizatoriai

Šv. Kristoforo kamerinis orkestras
Pasaulio Lietuvių Bendruomenė
LRT

Vieta

Virtualus renginys

Rėmėjai