Sveikiname San Francisko GENIO mokyklos mokytoją Vanesą Kašelionis gavus JAV LB Švietimo Tarybos įsteigtą premiją Gintarinį obuoliuką. 

​Vanesa Genio mokykloje dirba nuo pat jos įkūrimo ir atiduoda visą savo energiją mokinių lietuvybės puoselėjimui. Ji visada pasiruošia kiekvienai klasei gerai apgalvodama vaikų lietuvių kalbos žinias ir amžių, jų asmeninius poreikius. Vanesa visada pasižymėjo puikiomis lietuvių kalbos žiniomis, nenuilstamu entuziazmu, puikia nuotaika.

​Didžiausias Vanesos indėlis Genio mokykloje yra neginčijamai jos organizuojamos šokių ir kultūros pamokos, pasiruošimai kiekvienai šventei, jos organizuojami renginiai. Mokytojos Vanesos dėka mūsų mokiniai dalyvavo Pasaulio Lietuvių Dainų Šventėje (Čikagoje) ir Pasaulio Lietuvių Šokių Šventėje (Baltimorėje). Kasmet mes dalyvaujame Tarpautinėje Kultūrinėje Šokių Šventėje “Childrenfest/Kidsfest” (San Jose, CA), kur turime galimybę parodyti savo tautinių šokių paveldą, atstovauti Lietuvą kartu su kitomis tautomis.  Taip prieš kelis metus šokdami atidarėme Baltijos Šalių Konferenciją Stanfordo Universitete, minint 100-ąsias Lietuvos Nepriklausomybės metines (Palo Alto, CA). Kasmet Vanesa padeda mums paruošti žiemos švenčių programas ir miuziklus. Vanesos dėka mūsų mokiniai mokindamiesi savo eiles įgauna aktorystės, prodiusavimo, scenografijos, muzikos ir choreografijos meno patirties. 

​Vanesa neskaičiuodama lituanistinei veiklai yra skyrus 20+ metų. Jos meilė Lietuvos istorijai, kalbai ir kultūrai persiduoda mokyklos mokiniams, jų tėvams bei visai bendruomenei. Ji yra ne tik mūsų mokyklos, bet ir visos San Francisko bendruomenės širdis. Dar karta norime pasveikinti Vanesą Kašelionis su Gintarinio obuoliuko premijos laimėjimu ir palinkėti jai ir toliau įkvėpti mus visus skleisti apie Lietuvą tai kas geriausia ir gražiausia.


Parašykite komentarą

Rėmėjai