Kiekvienas Paskutinis skambutis yra savaip unikalus ir ypatingas, bet šis Paskutinis skambutis buvo išskirtinis tuo, kad mokiniai daugiau nei metus lietuvių kalbos, literatūros ir gramatikos, istorijos ir tikybos mokėsi nuotoliniu būdu, klasės draugus bei mokytojus matydami tik kompiuterių ekranuose.Pažymėtina, kad šiais metais lituanistinę mokyklą baigė net 14 jaunuolių, o dalis jų be pertraukos Šv. Kazimiero mokyklą lankę net 14 metų! 

Šv. Kazimiero lituanistinės mokyklos seminaristų mokytojos Vitalijos Virbukienės paruošta 2021-ųjų metų laida:Saulė Baipšytė, Dominykas Gaidys, Erika Gedgaudaitė, Paula Greblikaitė, Laura Gulbinaitė, Kristina Hayden, Vincentas Kovansky-Balandis, Monika McKenna, Vincas Petokas,Dainava Petrulytė, Ema Rugieniūtė, Karina Ruplėnaitė, Sofija Warren, Simona Zauniūtė.

Los Andželo Šv. Kazimiero lituanistinės mokyklos abiturientams Paskutinio skambučio šventės akordai nuskambėjo Šv. Kazimiero bažnyčios skliautuose. Po Šv. Mišių  bažnyčioje gausiai susirinkusius džiugino muzikančių Rimos Veličkienės, Silvijos ir Gretos Veličkaičių bei mokyklos mokinukų sesės ir brolio Grigų atliekamos gyvos muzikos kompozicijos. Abiturientus palaimino parapijos klebonas Tomas Karanauskas, su meile ir gražiausiais linkėjimais jaunuolius sveikino mokyklos direktorė Marytė Sandanavičiūtė Newsom. Abiturientus sveikino būrys garbingų svečių, tame tarpe laikinai generalinio konsulo pareigas ėjusi Agnė Gurevičienė, Los Andželo lietuvių bendruomenės pirmininkas Raimundas Šilkaitis ir kiti. Sveikinamąjį žodį vienuoliktokų vardu tarė Airija Donovan ir abiturientų tėveliai Arlene Petokas ir Dovas Zaunius. Entuziastingas Dovo Zaunio pasisakymas apie „cool kids“ – technologijų ir inovacijų amžiuje Kalifornijoje gyvenantį jaunimą pasipuošusį autentiškais lietuvių liaudies drabužiais ir kalbantį viena seniausių kalbų pasaulyje, susilaukė itin didelio susižavėjimo, palaikymo ir ovacijų. Tegul ilgam po Kalifornijos saule skamba lietuviškas žodis ir tampa tradicija atestatą atsiimti susijuosus tautine juosta ir pasipuošus tautiniais raštais margintais rūbais!

Gražia lietuviška kalba išsakyti abiturientų padėkos žodžiai, smagiausi nerūpestingų mokyklos dienų prisiminimai ir paskutinis „Sudie“ jaudino iki ašarų, bet kartu kėlė begalinį pasididžiavimą dar viena į gyvenimą išeinančia pasaulio lietuvių karta.

Šventės metu buvo pasveikintos ypatingo pripažinimo už nuopelnus savo profesinėje srityje susilaukusios ilgametės Šv. Kazimiero mokyklos pedagogės Gailė Radvenytė Hayden – 2020 m. JAV Švietimo Tarybos Nusipelniusios Švietėjos premijos laureatė ir Vitalija Virbukienė seminaro mokytoja ir 2019 m. Švietimo Tarybos Gintarinio Obuoliuko premijos laureatė. Šiltais plojimais ir gėlėmis apdovanotos buvusios ir esamos mokytojos, prisiminti šiais metais Anapilin iškeliavę lituanistinės mokyklos bendruomenės nariai bei talkininkai. Abiturientai rožės žiedu ir garbės raštu simboliškai padėkojosavo tėveliams, globėjams ir seneliams už jų kantrybę, lietuviškų tradicijų išlaikymą ir lietuvybės puoselėjimą. 

Abiturientams buvo įteiktos dovanos ir piniginės premijos, kurios nebūtų buvę įmanomos be mecenatų paramos. Nuoširdūs padėkos žodžiai buvo skirti Lietuvių fondui už mokyklos metraščio spausdinimą, Violetai ir Mindaugui Gedgaudams už dviejų metų metraščių padovanojimą kiekvienam abiturientų, Ingai ir Sigitai Newsom bei dr. Kristinai Kazlauskienei už nelengvą metraščių sudarymo darbą, Lietuvos Respublikos generaliniam konsulatui Los Andžele už trispalves, mokyklos tėvų komiteto pirmininkei Indrajai Jonušienei už paruoštus dovanų krepšelius, taip pat ypatinga padėka Kalifornijos lietuvių kredito unijai, Gražutės Sirutienės Fondui, Nijolei ir Vitaliui Lembertams, Albinui Markevičiui ir kitiems.

Tegul išsipildo šventėje nuskambėję palinkėjimaiabiturientams gyvenime ne tik atrasti savąjį kelią ir juo judėti tik pirmyn, bet svarbiausia, visada išlikti kalifornietiškai lietuviškais „cool kids“.

Iš kairės: Dominykas Gaidys, Monika McKenna,Kristina Hayden,Saulė Baipšytė, Erika Gedgaudaitė, Simona Zauniūtė,Paula Grėblikaitė,Karina Ruplėnaitė,Sofija Warren,Ema Rugieniūtė,Vincas Petokas . Nėra: Dainavos Petrulytės, Lauros Gulbinaitės, Vincento Kovansky-Balandžio.

Parašykite komentarą

Rėmėjai