Formula Drift tęsiasi. Aurimas Bakchis geriausiųjų ketvertuke

08/26/2021

Rugpjūčio 27-28d. St. Louis, Missouri vyks Formula Drift šeštojo etapo varžybos. Po penkių etapų pirmoje vietoje Chelsea DeNofa, antroje vietoje Matt Field, trečioje Fredric Aasbo. Aurimas Bakchis po apmaudžių teisėjų sprendimų ketvirtąjame etape ir nesėkmingai susiklosčiusios dvikovos su Chelsie DeNofa 1/32 finalo penktąjame etape turnyro lentelėje užima ketvirtą vietą. Priešakyje dar trys etapai. Tikiu, kad sėkmė nenusisuks nuo Aurimo, teisėjai nesutrukdys rungtyniauti ir sezono pabaigoje pamatysime jį ant čempiono pakylos.

Ketvirtas etapas vyko Lake Erie, Pensylvania Liepos 9-10d. Atkrentamosios varžybos vyko šlapioje trasoje. Atrodo, kad šonaslydininkai jau neblogai apsiprato su tokiom oro sąlygom ir kvalifikacinės varžybos vyko be trukdžių. Šeštadienio pagrindinėse varžybose pasipylė nenuspėjami teisėjų vertinimai. 1/32 finalo Aurimas rungtyniavo su, šiais metais dėl automobilio gedimų nelabai sėkmingai startuojančiu, tris kartus FD čempionu Chris Forsberg. Jį nugalėjęs pateko į pagrindines, šešiolikos geriausių vairuotojų varžybas. Čia ir prasidėjo. Man ne profesionalui, matėsi, kad jau pirmame važiavime su Tylor Hull Aurimas buvo daug pranašesnis. Deja teisėjai įžiūrėjo, kad pradedant slysti iš po Aurimo automobilio ratų nepasimatė pakankamai dūmų, kas, anot jų, sutrikdė priešininką ir jis trasoje apsisuko. Teko važiuoti dar kartą. Tylor Hull sekdamas Aurimą, atsimušė į jo automobilį. Kažkodėl teisėjams tai pasirodė normalu ir jie paskyrė papildomą važiavimą. Čia ir vėl Aurimo automobilis nukentėjo nuo priešininko smūgio ir toks visas apdaužytas pateko 1/8 finalo, kur negavęs pailsėti, Aurimas stojo į kovą su praeitų metų FD čempionu Vaughn Gittin Jr. Čia vėl teisėjų akibrokštas – rungtį, prieš finišą išstūmęs Gittin patenka į sekantį varžybų etapą. Ir tai ne vienas abejotinas teisėjų sprendimas. Norvegas Fredric Aasbo taip pat prieš finišą išstūmęs Rome Charpentier tęsė kovą dėl nugalėtojo vardo. Atrodo, kad teisėjai suinteresuoti prastumti tuos vairuotojus, kurių rėmėjai yra įgalesni finansiškai remti FD egzistavimą.

 

Penktasis etapas vyko Monroe, Washington Liepos 30-31 d. Oro sąlygos puikiausios, atkrentamosio varžybos sėkmingos ir… Kas galėjo pagalvoti, kad jau 1/32 finalo teks kartu “dūminti” su vienu iš pagrindinių konkurentų į šių metų čempiono titulą Chelsea DeNofa. Gaila, bet sėkmė šį kartą lydėjo varžovą. Pirmame važiavime Aurimas važiavo priekyje. Puikiai “išpiešė” trasos trajektoriją, slydo įspūdingu kampu, bet varžovas neatsiliko. Aurimas, komentatorių laikomas vienu geriausiu sekėju, neleido varžovui pabėgti, kol keičiant slydimo kryptį buvo apakintas iš po DeNofos “Mustango” besiverčiančių dūmų, jį kliudė ir abu atsitrenkė į betoninę sieną. Jau nepamenu, kada paskutinį kartą Aurimas nedalyvavo pagrindinėse varžybose. 

Taigi, kviečiu visus besidominčius šia įdomia technine sporto šaka rugpjūčio 27-28 d. palaikyti lietuvį šonaslydininką Aurimą Bakchį.

Parašykite komentarą

Rėmėjai