Šeštasis Formula drift PRO etapas

09/08/2021

2021 metų šeštas FD etapas vyko rugpjūčio 27-28 d. St. Louis, Missouri. Tą patį savaitgalį vyko ir FD PROSPEC lygos trečiasis etapas. Šioje lygoje pagirtinai rungtyniauja Aurimo Bakchis komandos FEAL SUSPENSION lenktynininkas, lygos naujokas, Evan Bogovich. Penktadienio atkrentamosiose varžybose užėmė devintą vietą. Pagrindinėse šeštadienio varžybose pasiekė 1/8 finalo, kur netikėtai nusileido žemiau turnyrinėje lentelėje esančiam varžovui Steve Misco ir į pusfinalį nepateko. Po trijų etapų Evan Bogovich užima garbingą dešimtą vietą. Pirmoje vietoje baltarusis Dimitriy Brutskiy, antroje – amerikietis Nick Noback ir trečioje – kanadietis Tommy Lemaire.

St. Louis prizininkai Ryan Turck, Fredrick Aasbo, Dylan Hughes

Prieš pradėdamas stebėti FD PRO šeštojo etapo varžybas, oficialioje Formula Drift internetinėje svetainėje aptikau džiuginantį pranešimą. Šios lygos atsakingi atstovai peržiūrėjo ketvirtame etape Erie, Penssylvania dvikovos tarp Aurimo Bakchis ir Vaughn Gittin Jr. video įrašą. Jie pastebėjo varžybų teisėjų padarytą klaidą, kad pergalė neteisėtai buvo skirta Gittin ir pakeitė sprendimą, kad pergalė turėjo būti paskirta Bakchis. Aurimui buvo pridėta 13 taškų prie jo bendros varžybose iškovotų taškų sumos.

Taigi apie šeštą FD PRO etapą. Prieš kiekvieną etapą telefonu pasikalbu su Aurimo tėčiu Arvydu Bakšiu ir pasiteirauju, kaip Aurimui sekėsi pasiruošti vienam ar kitam etapui. Prieš šį etapą iš jo išgirdau, kad Aurimas, pastudijavęs būsimų varžybų trasą, padarė pakeitimus automobilio nustatymuose. Patikėkit, ši sporto šaka reikalauja ne tik meistriško automobilio vairavimo, bet ir jo visų mechanizmų suderinimo. Tiesiog aukštoji matematika. Padaręs pakeitimus, išbandė automobilį Willow Springs treniruočių trasoje Antilope Valey, CA, kur varžyboms ruošiasi ir kiti kaliforniečiai šonaslydininkai. Viskas atrodė veikia gerai.

Aurimas ir Matt pasirašinėja plakatus

Penktadienį vyksta atkrentamosios varžybos. Prieš Aurimui pasirodant prie starto linijos, varžybų komentatoriai išreiškia nusistebėjimą, kad treniruočių metu negalėjo atpažinti Aurimo vairavimo, lyg jo automobilį būtų vairavęs koks nors kitas vairuotojas. Tuo netrukus teko įsitikinti ir man. Vairavimas visai nepriminė puikaus šonaslydininko stiliaus. Teisėjai įvertino Aurimo pasirodymą tik 74-riais balais. Jis pagrindines varžybas turėjo pradėti atkrentamosiose varžybose užėmęs 20-tą vietą. Kartais tai nėra blogai, bet labai jau nebūdinga tokios klasės vairuotojui kaip Aurimas. 

Nuotaika pagerėjo, kai šeštadienio ryte pamačiau pagrindinių varžybų poras. Visi Aurimo varžovai dėl čempiono titulo pateko į dešinę varžybų lentelės pusę, o Aurimas į kairę pusę, kur varžovai buvo lengviau įveikiami. Nors teisybės dėlei reikia pasakyti, kad lygoje lengvai įveikiamų varžovų žymiai sumažėjo ir išlaikyti lyderio pozicijas vis sunkiau. 

Prieš pagrindines varžybas Aurimo komandos mechanikai mėgino atstatyti automobilio nustatymus tokius, kokie buvo akstesniuose varžybų etapuose. Bet vėlgi kita medalio pusė, atstačius reikia išbandyti, kaip automobilis reaguos į pakeitimus. Treniruočių metu prieš pagrindines šeštadienio varžybas Aurimas porą kartų nesuvaldęs automobilio apsisuko. Mechanikai dėjo visas pastangas, kad Aurimui taip neatsitiktų varžybų metu. 1/32 finalo teko rungtyniauti su ambicingu varžovu iš Costa Rica, Jhonattan Castro. Pirmame važiavime Castro automobilis patyrė gedimą. Po pataisymo, Aurimas nugalėjo savo varžovą ir pateko į 1/16 finalo, kur jo laukė jo treniruočių kolega, japonas, FD čempionas, Daijiro Yoshihara. Dvikova baigėsi Aurimo pergale. 1/8 finalo teko susirungti su jaunu lygos vairuotoju Dylan Hughes, kuris praeitame etape užėmė trečią vietą. Nors Hughes šiais metais padarė didelę pažangą profesionalizmo link-me, bet jo pergalę lėmė Aurimo automobilio problemos. Gaila, buvo neišnaudota puiki galimybė šoktelti turnyrinėje lentelėje į lyderio pozicijas. 

Aurimas ir Yoshihara

FD sportas yra labai kompleksinis. Aišku, vairuotojo profesionalizmas vaidina didelę reikšmę, bet yra begalė kitų faktorių, kurie nulemia vietą turnyro lentelėje. Po šešto etapo Aurimas yra penktoje turnyro lentelės vietoje, atsilikdamas nuo pirmaujančio savo draugo Matt Field 71-nu tašku.

Matt Field

Dar liko du etapai Kalifornijoje, Long Beach ir Irvindale. Viltys tapti čempionu neprarastos. Linkiu Aurimui sėkmės.

Sirgaliai, kviečiu pasidalinti savo įspūdžiais apie FD varžybas.

Komentarų: 1

  • AMANDAS RAGAUSKAS

    Formula Drift varžybos grįžta į California. Rugsėjo 17-18d. Long Beach, CA vyks septinto etapo varžybos, o Spalio 22-23d. FD „lopšyje” Irvindale, CA vyks finalinio aštunto etapo varžybos. Kviečiu visus mėgstančius automobilių sportą šiomis dienomis atvykti į varžybas palaikyti FD rungtyniaujantį lietuvį Aurimą „Odi” Bakchis.

Parašykite komentarą

Rėmėjai