Na ir kokios gi čia baltos Kalėdos, jei už lango plieskia saulė, į lauką eik apsirengęs kaip tik nori, kad ir su maudymosi kostiumu, termometras rodo 23C, sniegą tik šaldytuve gali pamatyti… Ogi Kalifornietiškos Kalėdos!

Praėjusį sekmadienį Orange County lietuvių bendruomenės nariai susirinko Great Parke, Irvine paminėti jau tradicija tapusias „Baltąsias Kalėdas”. Šiais metais organizatorės Vilma Miliauskas, Danutė Mažeika ir Jurgita Jarušauskienė saugumo sumetimais šventę nusprendė organizuoti parke.

Susirinko net kelios dešimtys šeimų ne tik iš Orange County, bet sulaukta svečių ir iš Los Andželo, jų tarpe ir gerb. generalinė konsulė Laima Jurevičienė su vyru. Baltai apsirengę svečiai būriavosi aplink lietuviškais patiekalais nukloto vaišių stalo. Kas nepatingėjo išvirti visą puodą kopūstų sriubos, o kas „sumakaluoti” tradicišką baltą ar burokėlių mišrainę ar palepinti namų gamybos saldumynais, visi svečiai turėjo galimybės paragauti lietuviškų patiekalų.

Taip besišnekučiuojant ir beragaujant, į šventę (kažkodėl pėškomis) atėjo ir Kalėdų Senelis. Gal jo rogės užstrigo smėlyje ar įsivėlė į kokią palmės viršūnę? Spindinčiomis iš džiaugsmo akimis vaikai apsupo Kalėdų Senelį ir su nekantrumu laukė dovanų. Senelis dosnus, nė vieno vaiko nepaliko be dovanos. Išpakavę dovanas vaikai vėl išsibėgiojo kas kur: kas čiuožinėti, kas zipline važinėtis, kas įsisuko į ant stalo esančius saldumynus.

Dėkojame organizatoriams už „Baltas Kalėdas”. Kurkime, organizuokime, kvieskime, bendraukime, nes tik taip stiprėja lietuvių bendruomeniškums už Lietuvos ribų.

Su Šv. Kalėdom visus Orange County lietuvių bendruomenės narius.

Nuotraukų galerija:

Parašykite komentarą

Rėmėjai