Mieli Jungtinių Amerikos Valstijų vakarų pakrantės lietuviai, tautiečiai,

Skaičiuojame jau antrą atkurtos Lietuvos valstybės šimtmetį. 2022 m. yra išskirtiniai tuo, kad šiemet minime ir Lietuvos ir Jungtinių Amerikos Valstijų (JAV) diplomatinių santykių užmezgimo 100-mečio jubiliejų.

Per visą mūsų šalių santykių istoriją JAV yra patikima Lietuvos partnerė, padedanti mūsų valstybei ir jos žmonėms visais laikotarpiais. JAV gyveno ir dirbo ne vienas Lietuvos nepriklausomybės signataras, čia per visus okupacijų metus veikė Lietuvos pasiuntinybė, čia buvo siekiama išlaikyti Lietuvos tęstinumą, kuris po Kovo 11-osios tapo svarbiu kertiniu akmeniu naujam Lietuvos valstybės atkūrimui.

Šiandien dažnai sakome, kad Lietuva, būdama Europos Sąjungos ir NATO nare,  dar niekada nebuvo tokia saugi kaip dabar. Tačiau šiomis dienomis taip pat tenka vis dažniau prisiminti ir kitą tiesą, kurią Lietuvai kartojo JAV ir kitos ilgametes demokratijos tradicijas turinčios šalys: laisvė nėra duotybė, už laisvę kovoti reikia nuolat.

Lietuva sėkmingai kovoja su kaimyninio režimo inspiruota hibridine ataka, kai naudojantis pažeidžiamais žmonėmis, jiems meluojant, keliant pavojų jų sveikatai ir gyvybei, siekiama dirbtinai sukelti pabėgėlių krizę, pakenkti mūsų valstybei ir suskaldyti Europos Sąjungos vienybę.

Didžiulį nerimą kelia situacija toliau rytuose, ties Ukrainos ir Rusijos siena. Susiduriame su tokiu stipriu siekiu sugrįžti į Molotovo-Ribentropo laikus ir iš naujo pasidalinti Europą, kad stumiant žemyną į karo pavojų nebijoma rizikuoti dešimčių milijonų žmonių gyvybėmis.

Lietuva ir visas demokratinis pasaulis turi remti Ukrainą. Šiandien ši šalis yra priešakinėse kovos už laisvę linijose. Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystes laikus menantis šūkis „Už mūsų ir jūsų laisvę!” vėl aktualus kaip ir sudėtingiausiais mūsų istorijos momentais.

Tebūnie Vasario 16-osios šventė mums tuo šaltiniu, iš kurio mes visuomet galime pasisemti stiprybės.

Su Lietuvos valstybės atkūrimo diena!

LR generalinio konsulato komanda Vasario 16-osios pasivaikščiojime po kalnus kartu su LABA.LA aktyvistais

Parašykite komentarą

Rėmėjai