Pasaulinė cepelinų diena jau kelis metus švenčiama pirmąjį vasario sekmadienį. Pasaulio lietuviams švenčiant ją vasario 6 dieną, Amerikos lietuviai ją šventė vasario 13 dieną per pačias Superbowl rungtynes. Superbowl ir cepelinų dienos šventės neatsitiktinai suderintos, kad vyktų tuo pačiu metu, nes cepelinų dienos sumanytojas Detroite gyvenantis J.Vaičiūnas pasakojo, kad sumanymas švęsti cepelinų dieną kilo kalbantis su tautiečiais apie nacionalinius patiekalus, tarp jų ir cepelinus. Jis pagalvojo, kad cepelinas savo forma panašus į amerikietiško futbolo kamuolį. Taip cepelinų dieną buvo nuspręsta švęsti būtent amerikietiškojo futbolo varžybų finalo dieną.

Los anželiečiams šventė buvo triguba. Jie ne tik visą savaitgalį galėjo gardžiuotis skaniais lietuviškais cepelinais, švęsti Los Angeles RAMS pergalę, bet ir išsirinko naująją Los Andželo lietuvių bendruomenės valdybą, kurios narių vardai bus paskelbti vėliau.

Per savaitgalį buvo pagaminta per 300 cepelinų. Jais vaišinosi ir Šv. Kazimiero lituanistinės mokyklos mokiniai, ir po Šv. Mišių į parapijos mažąją salę užsukę parapiječiai, ir į Superbowl rungtynes susirinkę kelios dešimtys lietuvių sirgalių.

Iš visos širdies norime padėkoti Raimundui Šilkaičiui už negestantį užsidegimą organizuojant lietuviškus renginius ir kun. Tomui Karanauskui už pastogę, kur vis dar galime puoselėti lietuviškumą, mūsų nuostabioms cepelinų virėjoms: Laimai Leko, Dalei Olberkienei, Ilonai Naftali ir jų pagalbininkams. Cepelinai buvo

Parašykite komentarą

Rėmėjai