Kovo 5 d. Los Angeles šv. Kazimiero Lituanistinės Mokyklos mokiniai paskyrė Ukrainos paramos dienai. Ryte kun. Tomas laikė ypatingas šv. mišias už pasaulio taiką, prašant Dievo greitos karo pabaigos, už vargstančius Ukrainos žmones ir už mūsų trečios ir ketvirtos klasės mokinukus, kurie tą dieną priėjo prie Susitaikymo – Pirmos Išpažinties sakramento. 

Namuose mokiniai buvo sukūrę mėlynos ir geltonos spalvos plakatus su įvairiais šūkiais: „We Stand With Ukraine“, „Down With Putin“, „No More War“ , „Children Want Peace“ ir kt.

5-10 klasių mokiniai susitiko su Elizabeth Zakharkiv, L.A. Ukrainian Art Center valdybos nare ir buvusia ukrainiečių mokyklos vedėja. Elizabeth trumpai paaiškino Ukrainos istoriją ir atsakė į mokinių klausimus apie vykstantį karą. Nuoširdžiai ir su grauduliu dėkojo mokiniams ir lietuviams už šiltą paramą. Mokyklos vardu įteiktas $200 čekis, kuriuo prisidedame prie ruošiamo reikmenų transporto į karo lauką.

Visi mokiniai, nuo Kiškučių su tėveliais, iki vyriausių, išėję ant bažnyčios laiptų, su plakatais rankose skandavo šūkius, mojavo praeiviams ir be galo džiaugėsi pravažiuojančių automobilių garsiais signalais ir palaikymo ženklais.

Tai buvo geriausia ir gyviausia istorijos ir pilietiškumo pamoka!

Nuotraukų galerija:

Video:

Parašykite komentarą

Rėmėjai