Lietuvos ambasadoriaus JAV fondo ateities lyderiams stažuotė

08/26/2022

Kviečiame dalyvauti konkurse Lietuvos Respublikos (LR) ambasadoriaus JAV fondo ateities lyderiams siūlomai stažuotei laimėti. Konkurse gali dalyvauti visi Amerikos lietuviai studentai. Pirmenybė bus teikiama politikos mokslų, diplomatijos, viešosios administracijos ir tarptautinių santykių programas studijuojantiems studentams, tačiau paraiškas gali teikti visi gabūs ir iniciatyvūs studentai.

Konkurso laureatui bus suteikta teisė  2023 metais vieną savaitę stažuotis Lietuvoje viešojo administravimo srityje.

Stažuotės metu jaunieji lyderiai supažindinami su Lietuvos politine sistema, susitinka su Prezidentūros, Seimo, Vyriausybės, ministerijų ir kitų institucijų atstovais, gilinasi į Lietuvos vidaus ir užsienio politikos aktualijas, diasporos vaidmenį prisidedant prie Lietuvos interesų pasaulyje atstovavimo.

Stažuotę koordinuos LR ambasada Vašingtone (Washington DC). Ji tarpininkaus ir derins stažuotės detales su šios stažuotės organizatoriais ir koordinatoriais Lietuvoje – Užsienio reikalų ministerijos (URM) Globalios Lietuvos departamentu. Lietuvos ambasadoriaus fondo ateities lyderiams laureatų stažuotės Lietuvoje finansuojamos iš URM koordinuojamos programos „Globali Lietuva“ lėšų.

Kandidatai stažuotei laimėti bus atrenkami iš studentų, 2022 metais pateikusių paraiškas Lietuvių Fondo stipendijai gauti ir nurodytoje paraiškos skiltyje pažymėję, kad nori dalyvauti šiame konkurse. Paraiškos pateikiamos pagal bendrus reikalavimus LF stipendijoms gauti.

Kandidatai stažuotei bus atrenkami atsižvelgiant į studijų rezultatus, mokslinės veiklos pasiekimus bei įsitraukimą ir aktyvumą visuomeninėje veikloje.

Paraiškos LF stipendijoms 2022–2023 mokslo metams bus priimamos nuo 2022 m. rugpjūčio 1 d. iki spalio 1 d. Daugiau informacijos ir informaciją apie paraiškas rasite: https://www.lithuanianfoundation.org/LT/stipendiju-programa/.

Lietuvių Fonde (JAV) 2019 m. kovo 19 d. įsteigto LR ambasadoriaus JAV ateities lyderiams fondo, skirto atkurtos Lietuvos valstybės šimtmečiui paminėti, pagrindinis tikslas – ugdyti lietuvių kilmės profesionalus ir lyderius, kurie prisidėtų prie strateginių Lietuvos ir JAV ryšių puoselėjimo ir stiprinimo. Fondo steigimo sutartį, tarpininkaujant Lietuvos ambasadai Vašingtone, pasirašė Vašingtono lietuvių profesionalų klubas ir Lietuvių Fondas.

Parašykite komentarą

Rėmėjai