Prasideda nominavimas Globalios Lietuvos apdovanojimams

10/21/2022

Diasporos profesionalų tinklas „Global Lithuanian Leaders“ skelbia atvirą kvietimą visuomenei nominuoti nusipelniusius asmenis Globalios Lietuvos apdovanojimams. Iki lapkričio 6 dienos vykdoma globalių lietuvių ir su Lietuva save siejančių profesionalų, šiais metais daugiausiai prisidėjusių prie Lietuvos proveržio, paieška.

Šių metų Globalios Lietuvos apdovanojimuose ypatingas dėmesys bus skiriamas partnerystėms globalių krizių akivaizdoje ir sinergijos pagalba pasiektiems nuopelnams. „Dažnai už laimėjimo stovi ne vienas asmuo, o komanda. Pastarasis krizių laikotarpis sukūrė daugybę Lietuvos ir diasporos jungčių, kurių geruosius pavyzdžius norėsime pagerbti apdovanojimuose,“ – teigia „Global Lithuanian Leaders“ vadovė Marija Šaraitė.

Visuomenės, privačių asmenų ar organizacijų, siūlomus nominantus vertins ir laureatus skirtingose kategorijose išrinks apdovanojimų komisija. Laureatai bus paskelbti ir apdovanoti iškilmingos Globalios Lietuvos apdovanojimų ceremonijos metu gruodžio 29 dieną Vilniaus Rotušėje.

Apdovanojimams kviečiama nominuoti asmenis aštuoniose kategorijose:

– už į Lietuvą pritrauktas investicijas,

– už verslo ryšių kūrimą ir tarptautinius verslo pasiekimus,

– už į Lietuvą atvestas mokslines inovacijas ar tarptautinius mokslo pasiekimus,

– už tarptautinę patirtį regionams,

– už jaunųjų talentų ugdymą ir lietuvių švietimo inovacijas,

– už tarptautinius kultūros ir meno pasiekimus Lietuvai,

– už Lietuvos vardo garsinimą ar kitus prasmingus darbus įvairiose srityse,

– už indėlį Ukrainos palaikymui.

Vertinant nominantus, bus atsižvelgiama į jų tarptautinę profesinę patirtį, ryšių su Lietuva glaudumą, indėlio prisidedant prie globalių galimybių Lietuvai kūrimo apčiuopiamumą, Lietuvos vardo garsinimą bei nuveiktų darbų aktualumą.

Kiekvienais metais globalūs lietuviai iš viso pasaulio susirenka į Lietuvos Respublikos Prezidento globojamus Globalios Lietuvos apdovanojimus, kuriais pagerbiami asmenys, savo tarptautine patirtimi, ryšiais ir ištekliais prisidedantys prie Lietuvos augimo.

Globalios Lietuvos Apdovanojimai 2021
Globalios Lietuvos Apdovanojimai 2021
Globalios Lietuvos Apdovanojimai 2021

Globalios Lietuvos apdovanojimus organizuoja „Global Lithuanian Leaders“ – nevyriausybinė organizacija, vystanti diasporos profesionalų tinklą ir įveiklinanti jo atstovus vardan Lietuvos pažangos. Daugiau informacijos: www.gllawards.lt

Daugiau informacijos: 

Marija Šaraitė

marija@lithuanianleaders.org

862254719 

Parašykite komentarą

Rėmėjai