Jau 73-čius metus Šv. Kazimiero mokyklinė šeima susirenka atšvęsti kalėdinę šventę – Eglutę. Nuo tų dienų, kai mokiniai rinkosi parapijos garaže, paskiau dabartinėje salėje, kuri buvo pirma bažnyčia, tada dabartinėje salėje ir bažnyčioje, nuotolinėje erdvėje ir mokyklos kieme, pagaliau sugrįžome į svetingą, pažįstamą ir numylėtą parapijos salę. Laikai keičiasi, o Kalėdos ne, kasmet atnešdamos viltį ir pasitikėjimą, kad, nežiūrint kas bebūtų, viskas išeis į gerą.

Skubame į Betliejų. Laukiame Kūdikėlio ir Jo pažadėtos ramybės ir geros valios vieni kitiems.

Prisimename karo nualintus Ukrainos žmones, linkėdami jiems nors mažų prošvaisčių šių švenčių metu. Dėka mokinių ir šeimų dosnumo, per Blusų Turgaus labdaros vajų lapkričio mėnesį surinkome net $400 paremti ukrainiečių vaikus, kurie randa prieglobstį ir draugystės užuovėją mūsų Tėvynėje. Tai mūsų kalėdinė dovana jiems.

Atidarius šventę, mokyklos direktorė Marytė Newsom pasveikino svečius, jų tarpę kleboną kun. Tomą Karanauską, konsulę Laimą Jurevičienę ir p. Jurevičių.

Šių metų Eglutės programa nukėlė mus į Kalėdinę Planetą po kurią vedžiojo briedis, pasitikęs karalaitę, snieguoles, kiškučius, angelus, žvaigždutes ir planetas. Kiekvieną susitikimą lydėjo smagi daina su pritaikytais vaikų judesiais. Karalaitė atkeliavo papuoštose rogėse, o ant vaikų galvų blizgėjo spindintys papuošimai – smagiausi tai mažųjų Kiškių blykčiojančios ausytės.

Mūsų mokykla yra ne tik draugiško susibūrimo vieta, bet ir dvasinis židinys, kuriame prisimename tikrą Kalėdų prasmę, gerbiame vieni kitus ir skleidžiame šviesą savo aplinkoje. Tad, svarbioje programos dalyje pasirodė prakartėlės gyvas paveikslas su Marija, Juozapu, Kūdikėliu, angelais ir karaliais. Švento Rašto skaitiniai ir tradicinės kalėdinės giesmės sukūrė vaizdo foną. 

Simboliškai paminėjome ir Hanukkah šventę mininčią žydų tautos išsigelbėjimą nuo priešų. Minoros žvakidės pirmą žvakę uždegė Danovitch šeimos vaikai.

Smagiausia programos dalis turbūt buvo Kalėdų Senelio atkeliavimas su pilnu maišu dovanų. Pasitikę jį su daina „Kalėdos, Kalėdos” vaikai tuom ir užbaigė programą ir tuoj stojo į eilę susitikti su juo.

Išskirtinas roles programoje atliko Vida Rukšėnaitė – karalaitė, Deivis Danovitch-briedis, Gabija Pakuckaitė, Lina Puodžiūnaitė, Karina Konstantinavičiūtė, Gabia Paliulytė ir Maksimus Bruožis -skaitovai, Alisa Warren-dainos solo, Greta Grigaitė, Dominykas Kajota ir Julius Grigas-piano, Emili Kedytė – smuikas.

Mokinius ir programą paruošė mokytojos Rima Veličkienė, Danguolė Varnienė, Jūratė Venckienė, Žydra van der Sluys, Reda Perevičienė ir mok. Valdas Varnas. Už techninę talką didelis ačiū skiriamas Edvardui Gailiūnui. Dėkojame jiems ir visoms klasių mokytojoms. Nuoširdi padėka skiriama Tėvų Komiteto pirmininkei Indrajai Jonušonienei, kuri rūpinosi šventės visokeropu pasisekimu. Ji sutelkė talkos komandą, pasikvietė Kalėdų Senelį iš šaltos šiaurės, suorganizavo vaišes ir papuošimus. Be tėvelių nebūtų nei mokyklos, nei Eglučių.

Po programos visi susibūrė išpuoštame mokyklos kieme tęsti pasilinksminimą Kalėdų Mugėje, pavadintą Marytės Muge, prisimenant šios idejos pradininkę, šviesios atminties, Marytę Šepikaitę.

Sveikiname visus šv. Kalėdų proga. Linkime Dievo palaimos, sveikatos ir meilės.  Pasimatysime kitais metais!

Parašykite komentarą

Rėmėjai