Arizonos universitetas augina ne tik krepšinio talentus – įgūdžius tobulina ir pajėgiausia Lietuvos golfo žaidėja

06/02/2023

Iš savo mėgstamo sporto ji dar nieko neuždirbo, nors yra pajėgiausia Lietuvos golfo žaidėja. Bet Gilė Bitė Starkutė (22 m.) nutarė neskubėti tapti profesionale ir dar metams likti Jungtinėse Amerikos Valstijose, Arizonos universiteto komandoje. Pasipuošusi mėlyna mantija, kepure su kutu ir auksiniu šaliu finansų studijų baigimo nuotraukoms ji pozavo su golfo lazdomis. Tai jos atvėrė duris ten, kur lietuvių anksčiau nėra buvę.

Gilė Bitė Starkutė

Barškuolių golfo laukuose Arizonos dykumoje tiek, kad G.B.Starkutė jas atpažįsta iš tolo, vien iš garso.

„Jei kamuoliukas nuskrenda į kaktusus, ieškoti neiname. Tegul barškuolė jį pasiima, – juokėsi garsiausia Lietuvos golfo žaidėja, ketvirtus metus atstovaujanti Arizonos universiteto komandai. – Taip, čia golfo laukai skiriasi nuo Lietuvos, bet norėčiau pamatyti, kaip jie žaistų mūsų aikštynuose su visais tvenkiniais ir medžiais. Būtų tikras išbandymas.“

Gile Bite Starkute putts Arizona Wildcats into Final Four

Kai vaikystėje sekiodavo tėtį ir jo draugus Europos centro golfo klube, esančiame Vilniaus rajone, G.B.Starkutė neįsivaizdavo, kad šis žaidimas gali atverti duris į išrinktųjų pasaulį. Vyno klubo įkūrėjas verslininkas Arūnas Starkus pasiimdavo dukterį pamušinėti kamuoliuko, o ji mušinėjo taip, kad dabar siekia tapti pirmąja lietuve golfo žaidėja olimpinėse žaidynėse ir pradėti golfo profesionalės karjerą. To Lietuvos istorijoje nėra buvę.

„Dar metus tobulėsiu universitete ir studijuosiu rinkodaros magistrantūroje, nes man pasiūlė stipendiją, bet po to turiu vienintelį planą – žaisti profesionalų ture. O diplomas yra tik atsargai. Augau matydama, kaip tėvai kūrė vyno verslą, ir tai paskatino mane studijuoti finansus, bet šeima ir be manęs puikiai tvarkosi. Noriu susikurti savo karjerą“, – sakė G.B.Starkutė. Dienraštis „Arizona Daily Star“ praėjusią savaitę skambia antrašte įvertino lietuvės talentą: „Gilės Bitės Starkutės progresas gali būti kaip tik tai, ko reikia „Wildcats“ komandai, siekiančiai ketvirtojo NCAA titulo“.

Skaitykite daugiau

Parašykite komentarą

Rėmėjai